Meghalt Mac Davis

The Elvis '68 All-Star Tribute Special GettyImageRank2
UNIVERSAL CITY, CA - OCTOBER 11: Mac Davis appears backstage during The Elvis '68 All-Star Tribute Special at Universal Studios on October 11, 2018 in Universal City, California. Kevin Winter/Getty Images for NBC/AFP
Vágólapra másolva!
78 éves korában meghalt Mac Davis amerikai énekes, színész és műsorvezető.
Vágólapra másolva!

Meghalt Mac Davis, a hírt menedzsere és barátja, Jim Morey jelentette be a Facebookon. A halál okát nem közölte, a bejegyzésből csak annyi derül ki, hogy Davis a családja körében halt meg:

A zenész a pályája elején Elvis Presley-nek írt dalokat – az ő nevéhez fűzödik például az In the Ghetto vagy a Little Less Conversation –, később szólókarrierbe kezdett, első slágere a Baby, Don't Get Hooked On Me volt:

19 stúdiólemeze jelent meg, de a tévéipar is hamar felfedezte, 1974 és 1976 között már saját műsort vezetett The Mac Davis Show címmel, utána több karácsonyi különkiadáson dolgozott.

Színészként összesen 35 produkcióban szerepelt, az 1979-es Futballcirkusz-ban Nick Nolte mellett játszotta a másik főszerepet. Sorozatok közül a Rodney-ban láthattuk hosszabban, vendégszereplőként pedig többek között a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai-ban vagy az Azok a 70-es évek show-ban is megjelent.