Trabanttal a világ körül - ma az Egyenlítőben

Vágólapra másolva!
Három érdekes témával jön ma is az  Ozone TV-re az Egyenlítő, délután ötkor és este 11-kor. 
Vágólapra másolva!

"Egy 25 éves, 1100 köbcentis, 300 euró értékű autó félig fémből, félig fából készítve. Mégis ez az autó 2014. januárban az északi sarkkoron járt Norvégiában, 2015-ben és 2016 pedig Afrikában a Budapest-Bamako rally keretein belül. A csapatunk mindkét évben megnyerte a verseny a Low budget különdíját. Célunk ezzel példát mutatni, hogy kevés energia és nyersanyag felhasználással, minimális környezeti ártalommal, kevés befektetéssel is minden földrajzi cél elérhető" - írta honlapján Vadász Zsolt, aki a mai Egyenlítő-adás egyik vendége lesz.

"A világ bármely földrajzi pontja elérhető egy minimális nyersanyagból épített, kis teljesítményű, kis energiafelhasználású járművel is. Ezért fotóztuk a Trabantot az Eiffel-toronynál, a Colosseumnál, vittük fel téli időszakban az Északi-sarkkör felé sok száz kilométerrel, Észak-Afrika sivatagaiba és szavannáira" - írta.

Dr. Szabó Sándor, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai tanár is vendég lesz a július 8-i adásban, a hidrobiológiáról mesél majd, a nárcisztikus társadalom témáját pedig Pálfi Norbert reklámszakember elemzi.