Sztárok, akik nagyon fiatalon függetlenedtek a szüleiktől

Macaulay Culkin and Stewart Miller, co-founders of Lifestyle Media Bell Ringers of the Nasdaq Closing Bell from the Nasdaq Entrepreneurial Center in San Francisco, joined by the Graduating Class of the Lehigh Startup Academy GettyImageRank1 arts culture a
SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 06: Macaulay Culkin, co-founder of lifestyle media Bunny Ears, is the honorary bell ringers of the Nasdaq Closing Bell from the Nasdaq Entrepreneurial Center on August 6, 2019 in San Francisco, California. They were joined by the graduating class of the Lehigh Startup Academy and Jeff Thomas of Nasdaq (Back L) Kimberly White/Getty Images for Nasdaq Entrepreneurial Center/AFP
Vágólapra másolva!
Voltak, akik nem tudtak volna félnapos forgatásokat vállalni kiskorúként, és ezért kényszerültek arra, hogy függetlenné váljanak a családtól, másokat az otthoni légkör késztetett erre a lépésre. Akadt, akit saját anya lopott meg, mást lelki terrorban tartottak. Alább pár zenész, színész, aki az iskolapad helyett inkább forgatásokon volt naphosszat, és kikerülte, hogy ne vonatkozzanak rá a gyerekmunka szabályai.
Vágólapra másolva!

Macaulay Culkin

1980-ban született, apja Christopher Cornelius "Kit" Culkin volt, korábban színész, anyja Patricia Brentrup, de nem házasodtak össze. Hét gyerekből Macaulay a harmadik volt, sokáig egy kis lakásban laktak: az anya telefonos ügyfélszolgálatos volt, apja akkor sekrestyés, aligha jutott elég figyelem minden gyerekre.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Kimberly White

Culkin négyéves volt mindössze, amikor elkezdődött a karrierje, 1985-ben már tévéfilmben is szerepelt. 1988-89-ben már több film és sorozatepizód állt a neve mellett, olyan sztárokkal játszott, mint Jeff Bridges, Alice Krige, Farrah Fawcett vagy a szintén fiatal Drew Barrymore.

Az itthon sokszor ismételt és változatlanul népszerű Reszkessetek betörők! 1990-ben került a mozikba, ekkor az ifjú Kevin McCallister megformálója csak 10 éves volt. 110 ezer dollárt kapott a szerepért, mondani sem kell, mekkora vagyon ez egy kisgyereknek, de a film folytatása már 4,5 millió dollárt hozott neki. 14 évesen lett független szüleitől.

A nagy szabadság nem tett jót neki, nem tudta feldolgozni a hírnevet, ismertséget, majd azt, hogy Hollywood kissé elfelejtette. Semmit nem bánt meg a vele történtekkel kapcsolatban, mondta később. "Azt hiszem, mindenki a saját hibáiból tanulja a legtöbbet. Nekem is voltak rossz tapasztalataim, de ezek is kellenek ahhoz, hogy érett ember válhasson valakiből" - nyilatkozta.

Drew Barrymore

Anyja magyar származású, németországi születésű, Makó Ildikó (Ildiko Jaid Mako), apja John Drew Barrymore, 11 hónaposan már feltűnt egy reklámban, róla tehát biztosan el lehet mondani, hogy korán beszippantotta a showbiznisz. Mindössze hétéves volt, amikor bemutatták a világsikert aratott E. T. – a földönkívülit, 1982-től tehát már mindenki ismerte a nevét, annyira aranyosan és természetesen alakította Elliott húgát, a távoli naprendszerből érkezett fura lény kis barátját.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A sok pénz, a világhír sokaknak nagy terhet jelentett, el lehet képzelni, milyen hatással volt egy kislányra. Kilencévesen már rendszeresen ivott alkoholt, egy évre rá füvezett is, tizenkét évesen kipróbálta a kokaint. Rehabilitációs intézménybe került függőségei miatt, majd tizenöt éves korában már saját lakása volt Los Angelesben, onnantól teljesen független a szüleitől. 2014-ben vallott anyjával való kapcsolatáról, amely nagyon messze volt a tökéletestől.

Aaron Carter

A rapper, énekes, zeneszerző, színész 16 éves volt, amikor szülei elváltak. A tőlük való függetlenedés nem ment könnyen: kirúgta saját anyját, aki a menedzsere volt, és meggyanúsította azzal, hogy ellopott tőle 100 ezer dollárt (mai árfolyamon majdnem 30 millió forintot). 2004-ben aztán történhetett valami, mert visszavonta a keresetet.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Presley Ann

Juliette Lewis

14 évesen lett jogilag független a szüleitől, így nem vonatkoztak rá a gyerekmunka szabályai, dolgozhatott tinédzserként sokkal többet. Szüleit vidám művészpárosnak írta le egyszer, olyan emberek voltak, akik maximálisan támogatták színészi ambícióit, így a függetlenedés ellen sem hadakoztak.

Forrás: AFP/Lisa O'connor

Apjáról egy történetet is megosztott, eszerint nem riadt vissza kisebb füllentésektől. Egyszer elment érte az iskolába, kivette, mondván, hogy fogorvoshoz van időpontja a gyereknek – de elvitte helyette moziba. Érettségije azóta sincs, de legalább látta a Csillagok háborúját, mesélte.

Eliza Dushku

A bostoni Suffolk University szerepelt a tervei között, ahol anyja tanított, de az ügynöke kérte, hogy pályázzon meg egy szerepet (ugyanannál a színészügynökségnél volt ügyfél Sarah Michelle Gellar, aki a vámpírölő lányt, Buffyt alakította). A sztori szerint Eliza Dushku elszaladt, hogy vegyen fekete szemceruzát, sötét tónusú rúzst, ilyesmit, hogy kellően zord, sötét legyen a sminkje a meghallgatáshoz.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dominik Bindl

Meg is kapta a szerepet a vámpíros sorozatban, de kiskorú volt még, úgyhogy jogi úton függetlenedett, persze szülei tudtával – így nyugodtan forgathatott éjjel is. A színésznő később azt mesélte, hogy a bíró csak abban az esetben volt hajlandó aláírni a papírt, ha utána kap egy dedikált fényképet Eliza Dushkutól.

Lapozzon, a cikknek nincs vége!