Meghalt a Szeretünk Raymond és a Modern család színésze

Vertical CINEMA ARRIVAL SHOW PREVIEW PORTRAIT SMILING ACTOR BUST (FILES) In this file photo taken on March 21, 2010 actor Fred Willard arrives for the premiere of DreamWorks'  "How To Train Your Dragon" at the Gibson Amphitheater in Universal City, Califo
Fred Willard
Vágólapra másolva!
Nyolcvanhat éves korában meghalt Fred Willard amerikai komikus színész, író, aki improvizációs stílusának köszönhetően több mint 50 éven át mindig időszerű tudott maradni - írta az AP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A leginkább ismertté az áldokumentumfilmekben játszott szerepei tették: Rob Reiner A turné című alkotásában, Christopher Guest filmjeiben - a Guffmanre várva, a Nem kutya, az Egy húron vagy az Oscar-vágy című vígjátékokban - és A híres Ron Burgundy legendája című Adam McKay-filmben is láthatta a közönség.

Fred Willard Forrás: AFP//Robyn Beck

Olyan tökéletesen tudta játszani a naivan ostobát, hogy időnként nem lehetett eldönteni: valóban csak játszik-e - írta róla a dpa hírügynökség. "Fred szabadalmaztatta a figurát, aki nagyon jól érzi magát az idióta szerepében" - mondta róla egyszer Christopher Guest.

Ritkán kapott főszerepet vagy akár jelentős mellékszerepet, de epizódszerepeivel gyakran ellopta a show-t. Többször is jelölték Emmy-díjra a Szeretünk Raymond és a Modern család című sorozatokban nyújtott alakításáért. Utóbbiban az egyik főszereplő, Phil Dunphy édesapját alakította, Franket.

Willard Los Angelesben halt meg helyi idő szerint péntek este. Halálhírét lánya, Hope Mulbarger közölte szombaton.