A spanyolnátha, a koronavírus és a karanténtorna lesz a téma a mai Egyenlítőben

Egyenlítő, Ozone TV
Vágólapra másolva!
Folytatódik az Ozone TV sorozata, továbbra is otthonról, három izgalmas témával jön a műsor délután ötkor és este tizenegy órakor.
Vágólapra másolva!

Dr. Rusvai Miklós, az MTA virológus doktora a sokszor párhuzamba állított spanyolnátha és a koronavírus hasonlóságait és különbözőségeit ismerteti, illetve azokat a tényezőket, amelyek kulcsfontosságúak voltak mind a 100 évvel korábbi, mind pedig a mai kórság terjedésének szempontjából. Az összehasonlításból leszűrt tapasztalatok alapján megpróbálják körvonalazni a vírus terjedésének menetét és mértékét, valamint Magyarország jelenlegi érintettségét ebben a járványterheltségi helyzetben.

Egyenlítő, Ozone TV Ozone TV

A folytatásban egy személyes történet jön, Camille Ferrière története, aki egy félig magyar, félig francia egyetemista: nemrégiben visszatért szülőhazájába, hogy azzal foglalkozhasson, ami az álma, a dokumentumfilm-készítéssel. Időközben azonban kitört a koronavírus-járvány: állás nélkül most az egyetlen választása, hogy újragondolja az életét és jövőjét.

A karanténtorna lesz a harmadik téma az adásban.

Tőkés Renáta fitnesz specialistával mutatnak egy jó alternatívát a szabadban végezhető testedzésre. Ez az úgynevezett plank gyakorlat, ami annak ellenére, hogy egyszerűnek tűnik, a szakértő szerint valójában egyáltalán nem az.

Előzetes: