Beszálltak a védőmaszkok gyártásába a hollywoodi jelmeztervezők

védőmaszk gyártás Nagykanizsa
Nagykanizsa, 2020. március 18. Védőmaszkokat gyártanak a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. nagykanizsai varrodájában 2020. március 18-án. A védőmaszkok speciális szűrővel nem rendelkeznek, de kétrétegű orvosi szövetből készülnek, 90 Celsius-fokon moshatók és fertőtleníthetők. Az első tízezer darabot a helyi önkormányzat rendelte meg saját intézményei számára. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a színházi, filmes és tévés jelmeztervezők is kiveszik a részüket a világjárvány elleni küzdelemből.
Vágólapra másolva!

A színházi, tévés és filmes dolgozók nemzetközi szakszervezetének, az IATSE-nak több alegysége is reagált a világjárványra, a három szektorban dolgozó jelmeztervezők maszkokat, kesztyűket, köpenyeket varrnak a hiányban szenvedő egészségügyi intézmények számára.

A kezdeményezést egyébként a filmes vágók szakszervezete indította el, ők kérték a tagjaikat arra, hogy aki tud varrni vagy a szállításban segíteni, az jelentkezzen a vezetőségnél.

A kórházas sorozatok stábjai már korábban reagáltak, több széria kellékei kerültek valódi kórházakhoz – erről itt írtunk bővebben.