A Dal 2020: megvannak az első továbbjutók

A DAL 2020 összes versenyző első forduló
Vágólapra másolva!
Megújult zsűrivel, új díszletben indult A Dal 2020, az első válogatóban tíz produkciót láthattunk, abból hat jutott tovább: Varga Szabolcs, a HolyChicks, Nagy Bogi, Pál Dénes, a Horus x Marcus ft. Fekete Bori és a Fatal Error már biztosan ott lesz az elődöntőben. A versenyt élőben közvetítettük, olvassa vissza, ha lemaradt volna a Duna Televízió élő adásáról!
Vágólapra másolva!

A Dal 2020-ban összesen harminc versenyprodukciót hallhatunk majd, az első válogatóba az alábbiak kerültek:

  • Fatal Error - Néma
  • Horus x Marcus ft. Fekete Bori - Tiszavirág
  • Muriel - Kávés
  • Varga Szabolcs - Pillanat
  • Zaporozsec - Találj rám
  • YA OU - Légy valaki másnak
  • Pál Dénes - Készen állsz
  • HolyChicks - Pillangóhatás
  • Nagy Bogi - Maradok
  • Talk2night - Veled minden
A Dal 2020 versenyzői Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

A korábbi évekhez képest fontos változás, hogy a fődíj ezúttal nem az eurovíziós részvétel, Magyarország legjobb dalát keressük - ezért most csak magyar nyelvű dalok versenyezhetnek. A nyertes 75 millió forintot fordíthat a zenei karrierjére, és fesztiválszereplési lehetőségeket is kap.

Megújult a zsűri is, a 2019-es csapatból Vincze Lilla és Nagy Feró maradtak, melléjük Both Miklós és Mező Misi helyére Apáti Bence és Pély Barna érkezett.

A Dal 2020 zsűrije: Apáti Bence, Nagy Feró, Vincze Lilla, Pélyi Barna Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

Az első válogató egy látványos közös produkcióval, az LGT Zenevonat-ával indult, a résztvevők egy vonaton mulatoztak, megalapozták az este hangulatát. Ez után jött a két műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie: ők közölték, hogy a nézők ezúttal csak az utolsó, tizedik produkció után szavazhatnak, majd bemutatták a zsűrit.

Jöttek a résztvevők, majd a zsűritagokat kérdezték a műsorvezetők: Vincze Lilla és Pély Barna megígérte, hogy jóindulatú lesz, Nagy Feró viszont éppen, hogy szigorú, szerinte a versenyzők így jobban meg akarják mutatni majd, hogy mire képesek. Apáti Bence táncművészként a mozgást is figyelni fogja, de ő is igyekszik kíméletes lenni.

A versenyprodukciók sorát a Talk2night kezdte a Veled minden című dallal. "Pontosan így kell elkezdeni egy élő show-t" - vélte Freddie, Nagy Feró is fantasztikus nyitánynak tartotta. Pély Barna a produkció profizmusát és a szakmai lendületet dicsérte, Vincze Lilla az énekes "kinyílását" tartotta fontosnak. Apáti Bence szerint "volt húzása" a dalnak, mindenki 8 pontot adott a zenekarnak.

Talk2night Forrás: Mediaklikk/Duna TV

Varga Szabolcs következett, aki egyébként Varga Miklós fia, de szeretné, ha saját maga miatt ismerné a közönség. Hatásos, érzelemdús dala Rókusfalvy Lilit teljesen elkábította, Apáti Bence is magával ragadónak érezte a számot, 9 pontot adott. Pély Barna az énekes hangszertudását emelte ki, és annak ellenére fantasztikusnak tartotta, hogy a műfajt nem szereti, 7 pontra értékelte a produkciót. Nagy Feró és Vincze Lilla egyaránt 8 ponttal jutalmazta Vargát.

Varga Szabolcs Forrás: Médiaklikk/Duna TV

Fúziós produkcióval folytatódott az este, a Horus x Marcus ft. Fekete Bori népzenét és rapet kevert a színpadon. Nagy Feró elájult, imádta az egészet, Vincze Lilla is jónak tartotta a műfajok vegyítését, de egy kicsit többet modulált volna, hiányolta a szenvedélyt. Nagy Feró ismét 9 pontot adott, Apáti Bence 8-at, a másik két zsűritag 7-et.

Rókusfalvy Lili a már látott versenyzőkkel beszélgetett a páholyban, a Talk2night énekese szerint nagy felelősség volt elsőként színpadra lépni, de örült, hogy túlesett a fellépésen. Varga dalát a szerelem és az elmúlástól való félelem ihlette, a számot is azoknak ajánlotta, akik már nincsenek az élők sorában. A Horus x Marcus ft. Fekete Bori tagjai már barátoknak tartják egymást, ezt is megtudtuk.

Következett YA OU és a Légy valaki másnak. Vincze Lilla szerint az énekes "egy igazi lélektükör", az alázatát dicsérte, Pély Barna azt mondta, mindig várná, hogy a rádióban hallja a dalt, 9 pontot adott. Apáti Bence szerint ez volt eddig a legprofibb produkció, 8 pontra értékelte, Vincze Lilla és Nagy Feró eggyel kevesebbre.

YA OU Forrás: Médiaklikk/Duna TV

A HolyChicks lépett színpadra, akik a Budapest legmenőbb lánybandája címre pályáznak. "Megőrülök" - reagált Rókusfalvy Lili, Nagy Feró a "baba csajokat" dicsérte. Apáti Bence is méltatta a girl powert, arra viszont nem kapott választ, hogy miért Pillangóhatás a dal címe. Pély Barna "rockterpeszes" 7 pontot adott, ahogy aztán a többiek is.

Ezúttal Freddie jelentkezett a páholyból, YA OU-t faggatta, akinek nagy élmény volt, hogy a saját szerzeményéről ilyen jó véleménnyel volt a zsűri; a HolyChicks tagjai pedig arról beszéltek, hogy a fesztiválhangulatot próbálták átadni a színpadon.

A versenyprodukciók fele lement, a folytatásért lapozzon!