Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A koronavírusos Majka a kórházból: Ez nem influenza, sokkal komolyabb

Vágólapra másolva!
Majka naponta jelentkezik a YouTube-on, részletesen beszámol állapotáról. A TV2 műsorvezetőjét benn tartották a kórházban hétfőn, így kedden is onnan élőzött.
Vágólapra másolva!

„A legnagyobb félelme az embernek ilyenkor az, hogy nem is tudja, mit gondoljon, mindenki mond annyifélét. A tudatunkba azt kéne beépíteni, hogy oda kell figyelni arra, ha a természet küld egy jelzést, ha a szervezetünk küld egy jelzést."

YouTube

Majka azt mondja, hogy ő az emberek nyelvén akarja átadni az üzenetet, amit az orvosok hivatalosan mondanak, és félig-meddig parancs. „Azt kell megérteni, hogy amit látnak és hallanak az emberek, az a töredéke annak, ami a valóság. Itt a kórházban azt látom, hallom, hogy vannak esetek, amikor nincs nagy tünet, nincs nagy elváltozás,

Persze vannak, akik elkapják, és nem tudják, hogy mi van, hiszen ez csak ez influenza. Ez a legnagyobb f.szság! Ebben a kórházban szinte már csak covidosok vannak: mikor láttunk ilyet influenzajárvány idején?" – háborgott a kórházi ágyon.

„Egy pillanat alatt át tud fordulni ez a dolog. A kórházban, közel a tűzhöz, meg is lehet úszni ezt a betegséget, de nem szabad elbagatellizálni. Pataky majdnem eldobta a kanalat, pedig szkeptikus volt" – tért rá az Edda frontemberének betegségére. Majka szerint nem a legrosszabb verziót kell nézni, a halált, nem csak a halottak száma számít: „De ki akar az intenzíven lenni öt hetet? Ha nem halunk bele, akkor mehet?" – morgolódott.

YouTube

„Senki nem tudja, mi fog történni a következő hetekben, hónapokban. Ilyenkor kell támaszkodni az orvosok véleményére. Az intézkedéseket be kell tartani. Én ebben hiszek, hiszek az orvosoknak. Akik ezt komolyan veszik, azoknak az élet majd meghálálja. Én a karmában is hiszek" – tette hozzá.

A mellkas CT-je rossz volt, a laborja sem jó, ezért tartják benn. Szteroidokat szed, antibiotikumot szed, a szaglása és az ízlelése nem ment el. A kedd reggeli eredménye kicsit jobb volt, mint a hétfői, talán szerdán hazamehet, egyik fiának aznap lesz a születésnapja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről