Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A koronavíruson átesett Barta Sylvia a traumákról mesélt

Barta Sylvia
Vágólapra másolva!
A koronavírusból gyógyult Barta Sylvia szerint különösen kell figyelni a megbetegedett gyerekekre ebben az időszakban - erről a Mokkában beszélgetett a műsorvezetőkkel.
Vágólapra másolva!

"Egy nőnek sosem könnyű a hajnali kelés és korai indulásm de ma (is) megérte! Aktuális témát feszegettünk ma a Mokkában" - írta Instagramján Barta Sylvia, aki a műsorvezetőkkel közös képet is készített a beszélgetés után.

"Sajnos egyre gyakoribb a koronavírus-fertőzött és azon átesett gyermekek zaklatása, kiközösítése és kirekesztettsége az óvodai, iskolai közösségben... Szülőként arra jutottunk a beszélgetés során, hogy valószínűleg otthon a felnőttektől ered a gyerekekben elültetett kiközösítés, megvetés csírája. Mielőtt bárkit, aki Covid-19-cel fertőződött, megbélyegeznénk, gondoljunk arra, hogy egyrészt nem tehet róla, másrészt egy világjárvány idején ránk is sor kerülhet, mi is elkaphatjuk a fertőzést, és abban az esetben nekünk is szembe kell néznünk a megvetéssel, kiközösítéssel járó lelki nehézségekkel" - írja a bejegyzésében.

"A koronavírus maradványtüneteinek többsége gyógyítható, de a beteg gyermekeket érő lelki traumák nehezen gyógyuló sebek melyek befolyásolhatják a további - akár felnőtt életüket is! És akkor innentől kezdve új értelmet nyert az a mondat, hogy: Vigyázzunk egymásra!" - teszi hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről