A jó sorozatok töredékét sem tudja követni

The Morning Show
Vágólapra másolva!
Tavaly 532 sorozatot kellett követnie annak az amerikainak, aki nem akarta kihagyni az angol nyelvű fikciós tartalmat.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan nő a fikciós sorozatok száma a világon, az Egyesült Államokban pedig a streaming cégek kínálata is ezt a tendenciát erősíti: pár éve még sehol volt, vagy nem volt ilyen erős sorozatban a Netflix, az Apple, a Disney+ vagy a Hulu, ma már itt is hatalmas a csata a nézőkért. 2019-ben első alkalommal ment az USA-ban az angol nyelvű sorozatok száma 500 fölé: a Television Critics Association (TCA) egyik médiaeseményén, Los Angelesben az FX Networks és az FX Productions vezetője John Landgraf elmélkedett erről egy sort.

The Morning Show, Reese Witherspoon és Jennifer Aniston Apple

Számításai szerint 532 dráma, komédia vagy minisorozat volt látható az USA-ban tavaly, ez 7 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Már nincsenek külön mozisztárok és tévés színészek, mint tíz évvel ezelőtt, nagy az átjárás, hiszen egyre több az igényes, nagy költségvetésű sorozat, és sok sztorit jobb elmesélni 8-10 (vagy ötven) részben, mint egyetlen filmben.

A Westworldben ott volt, Anthony Hopkins, a Fargóban Ewan McGregor, de Julia Roberts, Meryl Streep, Penelope Cruz, Emma Stone, Nicole Kidman is sorozatozott mostanában, Woody Allen pedig sorozatot írt, rendezett, és szerepelt is benne. A gázsik is magasak persze, Jennifer Aniston és Reese Witherspoon a The Morning Show sorozat minden része után 2-2 millió dollárt kapott.