Szombat estére teljes lesz A Dal 2020 döntőjének mezőnye

A Dal 2020 zsűrije, Pély Barna, Vincze Lilla, Nagy Feró, Apáti Bence
Vágólapra másolva!
Ma este lesz látható 19:35-től a Duna TV-n és a Duna Worldön a nemzeti dalverseny második elődöntője, utána teljes lesz a finálé mezőnye. A szombat esti - ötödik - adásban még négy produkció jut tovább.
Vágólapra másolva!

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már a műsor kezdete óta játssza a rádió. A nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatása abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

A Dal 2020 zsűrije, Pély Barna, Vincze Lilla, Nagy Feró, Apáti Bence MTVA

Már lement a három válogató és egy elődöntő, a mai adásban, a második elődöntőben már hallott, de másképp hangszerelt, másképp előadott dalokkal érkeznek a zenekarok és szólisták.

Takács Nikolas meggyőző volt egy hete MTVA

Négy dal már biztosan szerepel A Dal 2020 döntőjében, méghozzá Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című dala, a Tortuga Mámor tér 3. című száma, a Fatal Error Néma című dala, valamint Takács Nikolas Csendbeszéd című száma. Ez a négy versenydal múlt szombaton győzte meg a zsűrit és a tévézőket, így kerültek a fináléba.

Nági fellépése MTVA

Négy hely még van

Hozzájuk csatlakozik a szombati, második elődöntőből újabb négy produkció, akik megmérettethetik magukat a március 7-ei döntőben, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. Idén az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este.

Wolf Kati Forrás: Wolf Kati

A február 29-i második elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:
Ember Márk – Tovább
Kies – Az egyetlen
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Kökény Attila – Búcsúznom kell
Molnár Dániel – Ábránd
Nene – Későre jár
Pál Dénes –Készen állsz
Turbo – Iránytű
Wolf Kati – Próbáld még

Sztárvendég ezúttal is lesz

Szombat este A Dal 2020 második elődöntőjében tér vissza Magyarország dalválasztó műsorának színpadára Balázs Fecó, aki idén talán a legismertebb slágerét, az Évszakokat énekli majd.

Balázs Fecó Forrás: MTI/Zih Zsolt

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes elmondta, hogy mindig örömmel jön vendégszerepelni A Dalba, és nem volt ez másképp idén sem. „Minden évben nagyon várom, hogy a verseny végén kikből lesznek az új Szörényik vagy az új Demjének" – tette hozzá Balázs Fecó, aki beszélt arról is, hogy a Magyar Televízió gyártásában készült Nyolc évszak című sorozathoz készült dala azt az életérzést jelenti, ami a 80-as évek közepén jellemző volt rá.

Szórakoztató kedvcsinálók készültek

Nézze meg Kökény Attilát két példányban:

Megérkezni tudni kell, ezt Pál Dénes is tudja:

Molnár Dániel felkészül:

Itt aztán van energia:

További videók itt, a nyíllal tud lapozni:

A versenydalokat itt tudja megnézni, meghallgatni.