Ez várható a Star Wars-sorozat folytatásában?

Vágólapra másolva!
A sorozat második évadja idén érkezik, legkorábban ősszel, de már sokan találgatnak, kikkel. 
Vágólapra másolva!

2020-ban jön a Disney+ nagy dobása, a The Mandalorian újabb évadja, spekulációk szerint lesz benne több olyan lény, szörny, akiket az eredeti trilógiában láthattunk. Jon Favreau színész, rendező, forgatókönyvíró, aki a sorozat producere, ezt a képet posztolta ugyanis a minap:

A lény nem más, mint egy gamorrai őr Jabba palotájából, bár a Jedi visszatérben ezek a lények kövérebbek, zömökebbek voltak, és páncélt, bőrruhát, övet, sok felszerelést hordtak magukon.

sw

A lapok persze találgatnak, hogy kiket lehetne visszahozni, hiszen a sorozat sztorija a Jedi visszatér után játszódik, még életben van Han, Csubakka, Leia, Luke és egy sereg másik szereplő. Boba Fett nevét emlegetik, bár ő a filmben rettentő ügyetlenül belezuhant egy gigászi, sivatagi lény, egy Sarlacc szájába. De tudjuk, a filmekben, sorozatokban minden lehetséges (Bobby is feltámadt a Dallasban), a sci-fikben meg különösen, és amúgy is lehet tudni – a hivatalos kilenc film mellé készült ezernyi folytatásból és képregényből –, hogy a szótlan fejvadász túlélte a kalandot.

Ismert robotok jönnek?

Greedo, Jabba felbukkanása kizárható, hacsak nem valami emlékként vagy álomként jelennek meg. Adná magát, hogy Han vagy Luke szerepeljen, a mai digitális technikával elég lenne csak rájuk kicsit hasonlító színészeket beválogatni.

Akik viszont kortalanok, és logikus lenne szerepeltetésük, azok R2-D2, azaz Artu, illetve Thripio. Alighanem többet megtudunk majd a következő hónapokban, de ahogy sikerült eltitkolni Baby Yodát hónapokon át, még az is lehet, hogy csak ősszel, a premier során derül ki, kiket hoz vissza a sorozat.

Innen spoiler!

A folytatásban mi lesz? IG-11 már nyilván nem, hiszen feláldozta magát a kis csapatért, atomjaira robbant, úgyhogy ebből a robotból csak másik példány bukkanhat fel. Moff Gideonról kiderült, hogy van fénykardja, azaz jedi, vagy elvette valahogy egy jeditől, és alapszinten megtanulta használni. Ő egészen biztosan ott lesz a második évadban, hiszen különben semmi értelme nem lett volna megmutatni, hogy túléli a zuhanást, és kivágja magát a használt vasat gyűjtő javákkal körbevett roncsból.

Baby Yoda netes sztár lett pár nap alatt disney

Cara Dune és Greef Karga is valószínűleg marad, illetve kezdődhet a nagy kalandozás a galaxisban, hiszen új missziója a mandalori fejvadásznak, hogy a pár hét alatt hihetetlenül népszerűvé lett

Baby Yodát visszajuttassa az övéihez.

Arról persze semmit nem tudni, hogy a kis zöldségek mely planétán tanyáztak eredetileg, úgyhogy sok új bolygót fognak felkutatni várhatóan a következő évadban. A kezdeti sikerek óta ez már gőzerővel készül, de október előtt aligha kerül fel a Disney+ streaming oldalra.

A kritikusok szerették

A Star Wars-rajongók évek óta vártak egy rendes, élőszereplős sorozatra (mert animációs készült már), de sokáig csak ilyen-olyan hírek szivárogtak róla. Végül november 12-én megérkezett a Disney+ szolgáltatóra, amelynek egyik fő feladata a jövőben megdönteni a Netflix egyeduralmát. Ehhez az egyik szuperfegyver a Csillagok háborúja-univerzumban játszódó, magányos fejvadászról szóló sorozat.

The Mandalorian Disney

„Micsoda reggel! Láttam 30 percet a The Mandalorianből, és csak annyit tudok mondani, hogy egy epikus Star Wars érkezik, egy olyan, amire évek óta várok. Bocsánat az izgatottságomért" – írta az egyik kritikus, aki előre láthatta az első részt. Egy másik arról elmélkedett, hogy néha inkább western, mint sci-fi, de mindenképp

a Star Wars új szakaszába ért,

és a jövő fényesnek tűnik. Egy harmadik kritikus azért lelkesedett, mert az első három film hangulata köszönt vissza neki, és egyáltalán nem jutott eszébe, hogy sorozatot néz, sokkal inkább tűnt rendes (nagy költségvetésű) mozifilmnek.

Sorozatos hírekért kövesse a Tévé rovat Facebook-oldalát!