Előkerült az utolsó utáni mohikán

Le dernier des Mohicans Affiche POSTER
Le dernier des Mohicans The last of the Mohicans 1992 Real Michael Mann. Collection Christophel © Morgan Creek Productions
Vágólapra másolva!
Sorozat készül Az utolsó mohikán-ból, a True Detective és a Watchmen készítői közösen dolgoznak rajta.
Vágólapra másolva!

A True Detective és a Maniac alkotója, Cary Joji Fukunaga a Watchmen-sorozat rendezőjével, Nicole Kassell-lel társult, hogy az HBO Maxnak elkészítsék Az utolsó mohikán új képernyős változatát.

Fukunaga a forgatókönyvet írja Nick Osborne-nal (Emlékezz rám!) közösen, Kassell pedig rendezőként közreműködik, az ő verziójukban Unkasz és Cora szerelme áll majd a történet középpontjában.

Daniel Day-Lewis az 1992-es filmváltozat plakátján Forrás: Collection Christophel/© Morgan Creek Productions/Morgan Creek Productions

J. F. Cooper 1826-ban megjelent regényéből már 1912-ben készült egy filmfeldolgozás, amelyet továbbiak követtek, a legismertebb az 1992-es verzió, Daniel Day-Lewisszal a főszerepben.

Az utolsó mohikán kalandjait a tévében is láthattuk már, élőszereplős sorozatból kanadai, brit és amerikai is született, az olaszok pedig rajzfilmsorozatot készítettek a világhírű könyv alapján. A mostani projekt ötlete először tavaly merült fel a Paramount TV-nél, onnan került át az HBO Maxhoz.