Kiközösítették, utálták, de játékban maradt az Exatlon új hőse

Exatlon
Vágólapra másolva!
Dave-et három férfitársa már játékon kívül akarta látni, a négy női csapattárs is ellene volt, de heroikus küzdelemben bennmaradt. Azt hitték, Flóri simán kiejti, de a fiatal srác feltámadt, és maradt esélye a 15 millióra.
Vágólapra másolva!

Eljött a fiatal Dave napja az Exatlonban, eljött a lehetőség, hogy bizonyítson a három férfinak, aki szép csendben kiutálta őt a csapatból. Flóri, Zalán és Adu szerint a srác teljesítménye erősen visszaesett, sorra hozta a vereségeket, és nem is közeledett hozzájuk, példaképp megemlítették, hogy nem ment ki velük gyakorolni. Dave szerint eleve nem is hívták, a három fiú csapattárs pedig annyira összeszokott, hogy ő már nem tudott barátjuk, vagy legalábbis haverjuk lenni.

tv2
tv2

Hogy ki zárkózott be, vagy ki volt eleve elutasító, nem tudhatjuk, hiszen nem látjuk őket napi 24 órában, de Zalánék világosan jelezték, hogy Dave nélkül szeretnék folytatni, a triumvirátus együtt akart maradni. A fagyos hangulatra jellemző az alábbi rövid videó, ahol a fiatal srác azt javasolja Zalánnak, hogy csiklandozza meg a csapattárs kilógó lábát, mire az ráförmed: „Mi a f.sznak pofázol?" – kérdi idegesen.

Bogi és Adu nyerték a medálokat, a pirosaknak most közük nem volt a játékhoz: a férfi és a női döntőbe sem jutottak be. Dave-nek fontos lett volna medált szereznie a párbajra, de hiába verte meg Zalánt, Adut már nem tudta legyűrni. „Rossz nézni, amit csinálnak vele. Ennek az emberi oldala rossz fényt vet rájuk. Kirekesztik Dave-et, nem beszélnek vele, nagyon szurkolok neki" – mondta Szandi a pirosaknál. Emberi pillanat volt, amikor a Bajnokok áthívták magukhoz a kiközösített fiút, aki ezt megköszönte, majd a pirosak megtapsolták, ilyen se nagyon volt még.

tv2
tv2

Flóri lett Dave ellenfele, előbbi medálokra (azaz több életre) számíthatott. A fiatal pék háromszor gyorsan eltángálta a volt tűzoltót, a lesajnált, kiközösített fiú vezetett tehát három ponttal, egy tanulmány volt a négy női csapattárs arca a pihenő alatt. Riadtan, döbbenten néztek maguk elé, pislogni sem mertek, nyilván egyikük sem ünnepelte a fiatal Dave-et, aki szembeszállt az erős triumvirátussal.

tv2

Flóri lehívta a medált, ezzel megint két élete maradt, de ezt is elbukta, ezzel már négy vereségnél tartott zsinórban. Két barátja félrehívta, de Flóri belátta, hogy nem bírja erővel, nem kérte a társak támogatását, hogy rááldozzák mások a saját medáljukat. Ott szertartásosan el is búcsúztak egymástól, ölelkezve, pedig még nem volt vége. Olyan volt, mintha valaki a halálba, egy utolsó kamikaze-bevetésre indulna, és a rokonság még utoljára megszeretgeti.

A legvégén Adu még felajánlott egy medált, de Flórinak nem kellett. Ki is esett: senki nem ünnepelte Dave-et, mindenki a földre rogyott kiesőt vigasztalgatta.