Két és fél milliárd forintot ért a kaszkadőr halála

John Bernecker kaszkadőr
Vágólapra másolva!
Döntött a bíróság, 8,6 millió dolláros kártérítés jár a The Walking Dead forgatásán szörnyethalt kaszkadőr családjának.
Vágólapra másolva!

Véget ért a John Bernecker halála körüli per, a The Walking Dead forgatásán halálos balesetet szenvedett kaszkadőr családja pert nyert a produkciós cég ellen.

A bíróság úgy ítélte, hogy Bernecker haláláért részben a The Walking Dead mögött álló produkciós cég, a Stalwart Films is felelős volt, illetve konkrét személyeket – produkciós vezetőket, rendezőasszisztenseket – is elmarasztalt, amiért a helyszínen nem ügyeltek megfelelően a biztonságra.

John Bernecker Forrás: IMDb

A bíróság a The Walking Dead-et adó AMC-ről, illetve a kaszkadőrrel utoljára forgató Austin Amelióról is döntött, szerintük sem a csatorna, sem a színész nem hibáztatható a tragikus kimenetelű balesetért, őket semmilyen felelősség nem terheli.

A kártérítés ezzel együtt jár a családnak, a felperesek 8,6 millió dollárt, nagyjából két és fél milliárd forintot kapnak.

Austin Amelio a The Walking Deadben, vele volt utoljára közös jelenete Berneckernek Forrás: © 2019 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved./Ryan Green/Amc

A 33 éves Bernecker 2017 júliusában hat-hét métert zuhant egy betonfelületre, miután pár centivel elvétette a védőszivacsot. Súyos fejsérüléssel szállították kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.