A Dal 2020: rekordot döntött a nevezések száma

2019.12.13. 19:06

Rekordot döntve minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására.

A műsorkészítők jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják - mondta a Petőfi Rádióban el Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

Elmondta, hogy a szakmai zsűri feladata nem lesz egyszerű, hiszen a beérkezett 559 dalból kell kiválasztaniuk a legjobb 30-at, amelyek bekerülnek a televíziós műsorsorozatba. A nevezett dalok széles műfaji skálán mozognak, és vannak teljesen új előadók a már jól ismert szerzők mellett.

Pápai Joci  ünnepel, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenytForrás: MTI/Mohai Balázs

A Dal 2020 nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja: a győztes felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain, kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül, egyben megkapja a Petőfi Zenei Díj Az év dala elismerését.

A műsorban több különdíjat adnak át: A Dal 2020 legjobb dalszövegírója, A Dal 2020 felfedezettje és A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele elismerés birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

TOVÁBBI CIKKEK