Meglepő vállalkozások hoznak tízmilliókat a sztároknak

2017 Toronto International Film Festival - "Suburbicon" Press Conference GettyImageRank3 Celebrities FILM
TORONTO, ON - SEPTEMBER 10: Writer/director/producer George Clooney speaks onstage at the "Suburbicon" press conference during the 2017 Toronto International Film Festival at TIFF Bell Lightbox on September 10, 2017 in Toronto, Canada. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az A-listás hírességek, a világszerte ismert sztárok nyilvánvalóan rengeteg pénzt keresnek a fő tevékenységükkel, de némelyeknek a hobbija is kifizetődő. George Clooney akár egymilliárd dollárt is kaphat a mellékesen alapított cégéért, Susan Sarandon Amerika-szerte üzemeltet bizonyos típusú helyeket, Mark Wahlberget pedig napi szinten lehet látni a szalonjában – íme, pár meglepő vállalkozás, amelyeket elsőre talán nehéz is az adott sztárhoz kötni.
Vágólapra másolva!

George Clooney

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

Saját italmárkáját, a Casamigos tequilát 2017-ben 700 millió dollárért adta el a Diageónak, és további 300 millió üti a markát, ha a cégnek sikerül teljesítenie a kitűzött eladási számokat. Üzlettársa, Rande Gerber (Cindy Crawford férje) elmesélése szerint a vállalkozás úgy született, hogy Mexikóban járva egyre többféle tequilát kóstoltak meg Clooney-val, mire a színész felvetette, hogy miért nem készítenek saját márkát, olyat, ami tökéletesen passzol az ízlésükhöz.

Susan Sarandon

Forrás: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock

2014-ben mutatták be a Ping Pong Summer című filmet, amelynek rendezője, Michael Tully kimondottan Sarandonnak szánta a főszerepet. Hogy miért? Hát mert a színésznő él-hal a pingpongért, szerinte ez egy tipikusan olyan sport, ahol egy nő is könnyedén győzhet egy férfi felett, vagy akár egy gyerek is elverhet egy felnőttet. Ennek szellemében működtet Amerika-szerte egy sor asztalitenisz-termet is, ő ugyanis az egyik tulajdonosa a SPiN nevű hálózatnak.

Venus Williams

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Al Bello

Nemcsak a teniszpályán mozog otthonosan, de lakberendezéssel is szívesen foglalkozik, 2002-ben meg is alapította saját cégét, a V*Starr Interiorst. A referenciák sem csak az ismerősök apartmanjaira terjednek ki, Williams modellek, NFL- és NBA-játékosok házai mellett egy komplett szállodaláncot is berendezett Miamiban, de rábízták például a washingtoni Howard Egyetem egyik szárnyát és a The Tavis Smiley Show díszletét is.

Steve Carell

Forrás: NBC

A massachusettsi Marshfield Hills nem tűnik olyan helynek, ahol szívesen időznének a sztárok, az Office egykori főszereplője azonban itt vezet egy vegyesboltot. Nyaranta a kassza mögött, vagy a polcok között is el lehet csípni, de természetesen nem ez a jellemző: azért vette meg a régies stílusú, jó 150 éve alapított üzletet, hogy megmentse az amerikai történelem egy darabját, megőrizze a múltat a jövő számára is.

Lapozzon, tudunk még pár sztárról, akinek meglepő „másodállása" van!