Nem ússza meg letöltendő börtön nélkül a színésznő

Lori Loughlin back in court for college admission scandal Horizontal
Actress Lori Loughlin and husband Mossimo Giannulli exit the Boston Federal Court house after a pre-trial hearing with Magistrate Judge Kelley at the John Joseph Moakley US Courthouse in Boston on August 27, 2019. - Loughlin and Giannulli are charged with conspiracy to commit mail and wire fraud and conspiracy to commit money laundering in the college admissions scandal. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Vágólapra másolva!
Lori Loughlin és Mossimo Giannulli két vagy három évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Korábban már írtunk a megvesztegetéssel vádolt Loughlin esetéről: a maximálisan kiszabható büntetés eddig 40 év volt, de 11 szülő, köztük Loughlin esetében idén októberben az ügyészség súlyosbította a vádat. Az ok: ők egy szövetségi programot akartak kijátszani, némi kenőpénz ellenében sportösztöndíjasként juttatták be az egyetemre egyébként nem sportoló gyerekeiket.

Lori Loughlin és férje, Mossimo Giannulli a bostoni állami bíróság előtt Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Ha bűnösnek találják a Full House színésznőjét és férjét, extrém esetben 45 évet is kaphatnak, de a Good Morning America elemzője, Dan Abrams szerint, ami reális, az a két vagy három év börtön.

Pénzmosás is előkerült vádként

Abrams szerint Loughlin és Giannulli esete nagyban hasonlít Toby MacFarlane ügyére, aki végül 6 hónap börtönnel megúszta. Ő 450 ezer dolláros megvesztegetésben vett részt, a páros pedig 500 ezer dollárral szállt be, hogy bejuttassa két gyerekét egy megfelelőnek ítélt intézménybe.

Ugyanúgy meghamisították a gyerekek múltját, de amiért mégis súlyosabb ítélet vérható, az, hogy pénzmosással is vádolják őket. A bíróság pedig szereti, ha a vádlott együttműködő: Toby MacFarlane vagy épp a Született feleségek sztárja, Felicity Huffman ilyen volt, bűnbánónak mutatkozott, viszont Loughlin és Giannulli láthatóan küszködik még, nem megy bele alkuba.

Sok sorozatban láttuk

A színésznő ismert alakítása volt Rebecca Donaldson-Katsopolis az ABC Bír-lak (1988–1995) című szituációs komédiájában, valamint annak Fuller House (2016–2018) című, Netflixes folytatásában. További, fontosabb televíziós szereplései közé tartozik a The Edge of Night, a 90210, a Garázsvásári rejtélyek című tévéfilm-sorozat és a When Calls the Hear. A Mindig nyár című sorozatot alkotóként, producerként és színészként is jegyzi.