Eltűnt egy sorozatepizód Michael Jackson miatt

Vágólapra másolva!
Egy világhírű sorozatot kurtítottak meg.
Vágólapra másolva!

Egy tévérekorder sorozatot kellett megvágni, mert a Disney+ úgy vélte, hogy Michael Jackon nem vállalható. Az itthon is igen népszerű Simpson családról van szó, amelynek 30 (!) évadja látható a Netflix nagy riválisának tartott streaming-szolgáltató kínálatában.

A figyelmes rajongóknak hamar feltűnt, hogy a Stark Raving Dad című rész nincs fenn, az összes többi viszont igen. Ez egy 1991-es darab, ebben Jackson egy Leon Kompowsky nevű figurának adta a hangját, akivel Homer egy elmegyógyintézetben találkozik.

Nem világos, hogy pontosan miért vették ki pont azt a részt, de valószínű, hogy az HBO-s dokumentumfilm, a Leaving Neverland, amely nagy botrányt kavart, hatással volt a döntésre. A sorozat executive producere, James L. Brooks, a The Wall Street Journalnak pár hónappal korábban azt mondta, hogy az adott epizódot ki kell venni az ismétlési listákról.

Elton Johnnak is fura volt

Önéletrajzi könyvében Elton John a popkirályt is szóba hozta, személyesen ismerte. Mint írja, senki nem tudta, mi zajlik Jackson fejében, és miféle vényköteles gyógyszerekkel tömték. Aggódva figyelte, amikor évekkel később találkoztak, mert nyilvánvaló lett neki, hogy szellemileg problémák vannak vele. Mentálisan beteg volt, kellemetlen volt egy légtérben lenni vele – állítja.

Felidézett egy esetet, amely elég jó rávilágít arra, hogy Jackson nem találta meg a helyét a felnőtt világban, nem érezte jól magát a saját korosztályával. Történt, hogy Elton John partit rendezett, ezen megjelent a meghívott popsztár, de idő után eltűnt. Végül Michael Jacksonra rátaláltak valahol az épületben, de egy fiúcskával játszott, a házvezetőnő fiával.