Érdekes dolog tartja nagy izgalomban a Star Wars-híveket

Vágólapra másolva!
A The Mandalorian első részének a végén történt valami, ami mindenkit meglepett, és a Csillagok háborúja-sorozatnak irányt adhat. Csak akkor olvasson tovább, ha már látta az epizódot vagy nem bánja, ha kiderül egy részlet.
Vágólapra másolva!

Mára, aki tehette, megnézte a The Mandalorian első részét, ez a Star Wars-univerzumban játszódó sorozat, amelyre úgy egy évtizede várnak a hívek. Láttuk, itt írtunk róla hosszabban, de nem lehet szó nélkül elmenni az epizód végi esemény mellett.

Hogy miről van szó? Egy jelentős lövöldözés, tűzpárbaj után Mando és IG-11 végül bejut az erődnek kinéző épületbe, hogy elfogja azt az ötven éves személyt, akinek fejére vérdíj van kitűzve. Egyikük élve akarja, a másik halva, úgyhogy van némi véleménykülönbség az ember és droid között. Viszont nem is ez az érdekes, hanem a lény, aki felbukkan.

Disney

Ötvenéves, mondják róla, ehhez képest egy kis bébi Yoda-féle, amit benn találnak. Mivel az igazi Star Wars-rajongó tisztában van vele, hogy Yoda faja lassan cseperedik fel, annyira nem lepődik meg azon, hogy 50 éves a kis lény (más kérdés, kinek van ennyi ideje szoptatni, büfiztetni és pelenkázni fél évszázadon keresztül, már ha szükség van erre a kis zöld manónál). Yoda 900 éves volt nagyjából, amikor meghalt, úgyhogy az 50 még tényleg csak a szupererővel bíró lények életének legelső szakasza.

A manóba!

De ki ez a kis zöldség a lebegő mózeskosárban? Yoda nem lehet, meghalt, hiszen a Jedi visszatér utáni érában járunk. Reinkarnálódott volna? Ami biztos, hogy Yodából nem csak egy volt, a faj másik képviselője felbukkant a Baljós árnyakban, Yaddle volt a neve. George Lucas azonban – tudtunkkal – nem írta le sehol ennek a fajnak a nevét, eredetükről keveset tudunk. Yoda a Dagobah rendszerben élt jó darabig, a világ végén, a galaxis középpontjától 50 ezer fényévnyire, de nem ott született, és nem utalt semmi arra, hogy nagyobb zöldlény-populáció lakná.

Disney

A felbukkanása irányt ad ennek a sorozatnak, amely várhatóan nem egy rész / egy misszió módon folytatódik, hanem folyamatos szerepet kap benne a kis Yoda-féleség, talán a fejvadász szerepe lesz, hogy megmentse mindenféle gonosz erőktől.

Disney

Bizonyára fontos figura lesz, nem véletlenül akarta két megbízó is, az egyik élve, a másik holtan. Reméljük, a Disney-féle cukormáz, gejl szirup nem folyik rá a sorozatra, és csak keveset gügyög majd édes pislogás közepette. A második epizódból, jövő héten talán több részlet kiderül, addig pedig marad az izgatott tippelgetés.