Sztárokkal és sok humorral indul a TV2 napi sorozata, a Mintaapák

2019.11.11. 17:29

Napi magyar sorozat indul november 11-én este a TV2-n, számos ismert színésszel, és nagyon szerethető kisgyerekekkel. Négy apa kalandokkal teli, fordulatos életét mutatja be, de a női karakterek is hangsúlyosak – sokszor épp ők alakítják a férfiak életét.

Igazi családi sorozat indul november 11-én este a TV2-n, épp olyan, amely elé leülhet az egész család, gyerekek, szülők, nagyszülők egyaránt. A cselekmény ugyan négy férfi körül zajlik, de ezeket épp a feleségeik, szeretőik, kisgyerekeik irányítják, így minden korosztály talál olyat, akivel azonosulni tud. A sodró történet sok humorral dolgozza fel az olyan hétköznapi eseményeket, mint például egy új szomszéd beköltözése az utcába vagy az óvodai gondok.

Szeretettel mutatja be négy apa történetét, akik alapvetően más helyzetben vannak, de összeköti őket, hogy azonos korú gyerekeket nevelnek. Van köztük elvált, aki megpróbál egyszerre megfelelni a barátnőjének és volt feleségének is. Magányos, fiatal özvegy férfi is akad köztük, de hamisítatlan, ösztönös nőcsábász is, akit épp egy kisfiú szelídít meg – akit különben futárszolgálattal küld új otthonába az anya.

Sztárok a főszerepben 

A Mintaapák olyan ismert színészekkel jön, mint Stohl András, Kovács Patrícia, Klem Viktor, Fenyő Iván, Mészáros Béla, Szabó Kimmel Tamás, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata. A Mintaapák szó természetesen idézőjelben értendő, hiszen olyan apákat – és persze anyákat – mutat be a széria, akik nem mindig viselkednek példaértékűen, van olyan, amikor épp önzők, gyűlölködők, flegmák, pökhendiek, rátartiak vagy füllentősek.

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

Nem idealizálja az átlagos családot, a gyerekeket sem, de tele van humorral. Részben arról is szól, milyen gyereknek lenni, a civakodó vagy éppen csak megdöbbentő felnőttek mellett, de még inkább arról, milyen a 21. században apává válni, némely esetben olyan férfinak, aki még vígan élné tovább hosszúra nyúlt kamaszéveit. 

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

A színészek láthatóan élvezik a szerepeket. Az első két részt láttuk, ezek alapján Fenyő Iván karaktere telitalálat, egy nagyszájú, néha kötekedő futballista, aki a kedves, türelmes feleség (Polyák Lilla) mellett gyerekeket nevel. Határozott figura, aki határozottan nagy blődségeket is mond, de egyáltalán nem  negatív karakter, inkább csak a konfliktusokat vállaló figura, akin bőven lehet nevetni.

Fenyőnek amúgy szerencséje is van, már a Korhatáros szerelemben is emlékezetes szerepet kapott, jó is volt benne, és most is nagyon népszerű lesz. 

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

Klem Viktor a csajozós, gazdag ügyvéd, igazi hedonista, élvezné az életet, de egy régi kapcsolatából felbukkan egy kisgyerek. Innen aztán felborul minden, nem tudja cserélgetni napi szinten a szexpartnereket, és olyan problémákkal szembesül, mint korábban soha. Az ő esetében azt lesz érdekes megfigyelni, hogy egy önző, mohó férfiból miképp válik apuka, aki lemond az újabb csajozásról, hogy elvigye a gyereket valami ugrálós helyre.

Mészáros Béla elvált férfit játszik, aki sodródik az eseményekkel, legalábbis az első két részben szinte nincs önálló döntése, csak történnek vele a dolgok (elég sok dolog). Volt felesége nyaggatja, a gyerektartás el-elmarad, új szerelme pedig épp szül, és még az oviban is fel kéne bukkanni... Nem könnyű a helyzete. Ahogy Szabó Kimmel Tamásnak sem, aki az új lakó a környéken, a beköltöző, aki elüti kocsival Fenyőt az elején, és még a madárpókja is megszökik, nagy riadalmat okozva.

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

Kovács Patrícia az óvónő, aki rengeteg bonyodalmat okoz, Stohl András pedig egy költöztető szaki, aki a későbbi részekben kap jelentősebb szerepet. Kuna Kata az ügyvédbojtár Klem mellett, természetesen a szerepben. A többi női karakter is sokszínű, és ugyan a négy férfi a főszereplő, nyilván lesznek nagy pillanatai az új és régi feleségeknek is.

És a kicsik

Akiket még feltétlenül ki kell emelni, azok a gyerekek. Sok olyan film és sorozat készül, ahová kell gyerekszereplő, de nehezen találnak olyat, aki természetesen mozogna a díszletben, felnőttek, kamerák, népes stáb előtt (ezen persze nincs mit csodálkozni, rutin kell ehhez is).

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

Itt nagyon úgy tűnik, sikerült olyan gyerekeket kiválogatni, akiknek nem idegesítően hamiskás a hanghordozásuk, nem faarccal teszik fel, furcsán hangsúlyozva a kérdéseiket, hanem természetesek. Egyik gyerek sem lógott ki, a Klem Viktor kisfiát játszó fiú pedig kifejezetten telitalálat.

A Jóban Rosszban indulása után 14 évvel a TV2 megint komoly napi sorozatot indít útjára, de itt nem látszódik, hogy szappanoperáról lenne szó. Képi világában, megvalósításban heti sorozat színvonalát hozza. Premier november 11-én a Tények Plusz után, 19.15-kor.