Tíz év indult a Nagy Vagy a TV2-n, vasárnap tér vissza

Nagy Vagy
Vágólapra másolva!
Vasárnap, november 10-én indul a sportos műsor ünnepi, jubileumi kiadása.
Vágólapra másolva!

A Nagy Vagy-ban iskolai csapatok mérkőznek, látványos sorjátékokban. Vasárnap délelőttönként fut a TV2-n, mostani, őszi évad nyolc epizódból áll.

A csapatokban a diákok mellett szülők is versenyeznek. Minden csapat mellett pedig van egy állandó csapatkapitány, aki egy ismert, népszerű sportoló vagy sportos, de ismert ember. A műsorvezető Abaházi Csaba, a verseny főbírója pedig tíz éve Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, szövetségi kapitány.

Ismert emberek is segítenek

Többször volt csapatkapitány a korábbiakban Katus Attila, Vincze Ottó, Kucsera Gábor, Balogh Gábor, Váczi Gergő, Azurák Csaba, Hevesi Tamás, Tápai Szabina, Szandi, Görög Zita, Ada, Madár Vera, Legerszki Krisztina, Szávay Ági. A mostani, ünnepi sorozat csapatkapitányai: Katus Attila, Pauman Dániel (olimpiai ezüstérmes kajakozó), Dombi Rudolf (olimpiai aranyérmes kajakozó), Sándor Orsi, Tóth-Zsiga Nóra és Bugár Anna.

Forrás: Pictorial Foto

A produkció leírása szerint a Nagy Vagy társadalmi értékeket jelenít meg, hiszen fontos a sport, mozgás, egészséges életmód. Az elmúlt tíz évben a Nagy Vagy-ban több száz iskola versenyzett, összesen több ezer versenyzővel (diákokkal, szülőkkel), a helyszíneken összesen több tízezren drukkoltak.

Forrás: Pictorial Foto

A mostani ünnepi sorozatban - nagy többségében - olyan iskolák versengenek, amelyek az elmúlt 10 évben bajnokok, dobogósok vagy döntősök voltak, tehát ez az évad, az Auchan Kupa a Nagy Vagy "Bajnokok Ligája" lesz. A műsor vendége Szabó Tünde, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) sportért felelős államtitkára.