Csak ez hiányzott: jön a Grease tévésorozat

Grease
Vágólapra másolva!
John Travolta és Olivia Newton-John voltak a főszereplői a Grease-nek: most tévésorozat jön a sztoriból.
Vágólapra másolva!

Sokan úgy hiszik, hogy elfogyott az ötlet Hollywoodban, mert hetente-havonta jönnek a hírek a régi brandek, sorozatok vagy filmek tévés feltámasztásáról. Mintha nem lenne elég új, friss ötlet, csupa átcsomagolás – vélik, akik azzal szembesülnek, hogy visszatérnek (más formában) a régi kedvencek. Pedig inkább arról van szó, hogy egy befutott, mindenki által ismert márkanévvel könnyebb berobbantani a nézettséget már az elején, hiszen kíváncsi lesz rá az, aki szerette az filmet, sorozatot, és az is, aki sokat hallott róla, de nem látta.

Travolta 1978-ban

Most az HBO Maxra készül a Rydell High, amit a TV Line információi szerint nem más, mint a Grease spinoffja, amit az 1978-as film inspirált. Ebben John Travolta és Olivia Newton-John voltak a hősszerelmesek: egy nyári románc után Travolta karaktere,

Danny Zuko nagyképűsködött, próbált megfelelni a haveroknak,

ezzel pedig elijesztette a széplelkű, romantikus naivát. A szőke Sandy végül – látva a már akkor bőven nem tinédzser, de elméletileg gimis srác igyekezetét – megbocsátott, a banda elfogadta, hogy a korábbi laza, csajozós főnök reménytelenül szerelmes, a végén pedig jött a kötelező happy end, sok dallal, kacagással.

A Grease: Rydell High-ról egyelőre annyit tudni, hogy ugyanúgy az 1950-es évekbe megy vissza, tehát jöhet a nagy retró. Benne lesz a csajok formálta Pink Ladies, a fekete bőrdzsekis T-Birds is. A lap szerint pár karakter visszatér (nyilván Danny, Sandy, Rizzo és Kenickie), de lesznek olyan figurák is, akik a filmben nem bonyolították az amúgy nem nagyon komplikált cselekményt.

UPDATE: Már itt is a plakátja!