Letöltendő börtönre számíthat a vesztegetéssel vádolt színésznő

Horizontal ARRIVAL COURTHOUSE
Actress Lori Loughlin (C) arrives at the court to appear before Judge M. Page Kelley to face charge for allegedly conspiring to commit mail fraud and other charges in the college admissions scandal at the John Joseph Moakley United States Courthouse in Boston, Massachusetts on April 3, 2019. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ügyész beszélt Lori Loughlin folyamatban lévő peréről, komoly büntetést fognak kérni.
Vágólapra másolva!

Az amerikai felsőoktatási botrányban érintett színésznő, a vesztegetéssel vádolt Lori Loughlin még vár a bírósági döntésre, a perben a vádat képviselő ügyész, Andrew Lelling azonban már beszélt az ügy lehetséges kimeneteléről a WCVB Channel 5-nak.

Lelling azt mondta, az ügyészség Loughlin esetében "jelentősen nagyobb" büntetést fog kérni a bíróságtól, mint az ügyben szintén érintett Felicity Huffmannál. A Született feleségek színésznőjét az ügyészség egy hónap börtönre ítélte volna, a bíróság végül 14 napot írt elő.

Lori Loughlin a bíróságra menet Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Egy hónapnál lényegesen hosszabb börtönt fog kérni tehát az ügyészség Loughlin számára, aki – Huffmannel ellentétben – nem ismerte el a bűnösségét, és jóval nagyobb volt az összeg is, amit kenőpénzként adott a gyereke továbbtanulásáért: 500 ezer dollárt fizetett, míg Huffman csak 15 ezret.

Huffman egyébként abszolút profin viselkedett a tárgyalás során Lelling szerint, méltányosnak is tartja a büntetését.