10 dolog, amit tudni kell a Vikingek közelgő, utolsó évadjáról

Vikingek
Vágólapra másolva!
Két hónap, és itt a Vikingek utolsó évadja. Mit kell tudni a folytatásról?
Vágólapra másolva!

1. December 4-én érkezik a History csatorna történelmi sorozata, a Vikingek hatodik, egyben utolsó évadja. Az utolsó évad 20 részből áll majd, ezt két szakaszban adják le.

2. Az évadpremier duplarészes lesz.

Lagertha itt hatvannak tűnik? Ugye nem?

3. A Vikingek legutóbbi évadja a csatorna közlése szerint 25,2 millió nézőt érdekelt (Live+7 adat, azaz ebben benne vannak, akik az ismétléseket látták egy héten belül). Ezzel természetesen a csatorna legnézettebb drámai sorozata.

4. Michael Hirst kreátor, író és executive producer volt a sorozat mellett: mint mondta, a 89 rész után biztos benne, hogy senkiben nem marad hiány, és mindent, amit tudni kell Ragnarról és fiairól, azt ők elmesélik.

5. A folytatásban Björn, aki megdöntötte az őrültnek is definiálható Ivar uralmát, számos problémával szembesül majd, nem lesz könnyű a birodalom irányítása.

Ivar egy átlagos hétköznapon

6. Ivar orosz földek felé hajózik. Ott Oleg herceggel találkozik (Danila Kozlovsky), aki még Ivarnál is kegyetlenebb figura. Ha visszaemlékezünk arra, hogyan kínozta népét, ölte meg saját testvérét Ivar, akkor brutális dolgok történnek majd Oroszföldön.

7. Lagertha egy farmon éldegél majd, kissé visszavonulva a pompától, gazdagságtól – de új veszélyek leselkednek majd rá. Reméljük, sikeresebben öregítik, mint eddig, mert arcra ugyanolyan fiatal maradt, csak ráadtak egy ősz parókát.

8. Ubbe és Torvi Izland szigete felé hajózik, hogy kiderítse, mi az ördög történt a szintén nem normális Flokival.

A jó Björn kissé gondterhelt

9. Hvitserk személyes bosszú forral Ivar ellen.

10. Hatalmas csaták, durva csetepaték, roppant elszántan néző, szőrös férfiak természetesen a hatodik évadban is lesznek, de egy gigászi partraszállást is láthatunk, egyfajta középkori D-napot. Itt az előzetes: