Még öt évad Trónok harca jöhetett volna

"Game Of Thrones" Season 8 Premiere GettyImageRank2
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 03: George R. R. Martin attends the "Game Of Thrones" Season 8 Premiere on April 03, 2019 in New York City. Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
George R. R. Martin a széria alkotóit, David Benioffot és D. B. Weisst elővette egy nyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

"A produkció utolsó szezonja számomra rendkívül traumatikus volt. Főleg azért, mert többször nem egyezett a véleményem a tévés adaptáció alkotóival, ez pedig kreatív nézeteltérésekhez vezetett köztünk. Nem egy alkalommal volt durva konfliktusom David Benioffékkal. A Trónok harca 8. évada ráadásul nem is volt már hű az általam megalkotott világhoz. Ha az lett volna, még legalább 5 évadon keresztül képernyőn marad a sorozat" - nyilatkozta Martin a Fast Companynek.

George R. R. Martin inkább befejezhetné sok éve késő regényét Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dimitrios Kambouris

"Emellett nagyon felháborított, hogy a stúdió és az HBO is beleszólt a szériába, ami legfőképp a Trónok harca történetmesélése szempontjából volt káros. Bizonyos karakterek csak azért szerepeltek sokat a végjátékban és kerültek a történések középpontjába, mert a csatorna felmérései szerint a nézők szerették őket" - idézi a Sorozatwiki a regényírót.

Annyiban sok rajongó egyetért vele, hogy az utolsó évad összecsapottnak tűnt, és valójában semmi nem indokolta, hogy az utolsó két évad rövidített legyen. A nézettség kimagasló volt, a közösségi médiában állandóan foglalkoztak a színészekkel, karakterekkel, pár fontosabb cselekmény után szinte hisztéria tört ki.

Az HBO még pár évadra kinyújthatta volna a sztorit, de a sorozat két készítője sürgősen le akart lépni: a Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és DB Weiss több éves megállapodást írt alá a Netflix streaming szolgáltatóval film és sorozatok jövőbeni gyártásáról. A 200 millió dolláros exkluzív szerződés értelmében az alkotópáros csak a Netflixnek fog tartalmat gyártani, a jelenleg is folyó két projektje kivételével, amit a Disney-vel kötöttek a Csillagok háborúja filmekről.