Jóbarátok-kulisszatitkok: egy durva jellemváltozás, egy szétesett szerelem

Jóbarátok
Vágólapra másolva!
1994. szeptember 22-én startolt a Jóbarátok, minden idők talán legnépszerűbb szituációs komédiája, amelyet ma is százezrek néznek újra és újra. Pár kevéssé ismert sztorival emlékezünk a tíz évadot megélt komédia indulásának 25. évfordulójára, amely világsztárt csinált alig ismert szereplőiből. Cikksorozat, 2. rész.
Vágólapra másolva!

Az első részben megismerhettük (volna) az idős Pat rendőrt, aki kéretlen tanácsaival bosszantotta volna a Jóbarátokat a Central Perk kávézóban. Az NBC nagyon akarta a karaktert, az írók nagyon nem – hogy mi lett a vége, arról itt olvashat.

Most jöjjön Joey karakteréről pár érdekesség! Sokan nem tudják, hogy eredetileg másféle figura lett volna, ugyanis David Crane és Marta Kauffman egy chicagói városi suttyót képzeltek el. Eredetileg ő és Monica alkották volna a főbb párost, egyfajta ellentétként Ross és Rachel duójával szemben. Joey egy hűtlenkedő, de megszelídíthető figura lett volna, aki folyton csalja barátnőjét, de közben halad felfelé a hollywoodi karrierjében.

Crane végül hezitált egy darabig, majd átírta a karaktert, így Joey és Monica szerelme nem lett évadokon át tartó vad románc. A figurát alaposan átírták, Joey a csapat egyik kedvence lett, egy jószívű, vicces (és nem túl okos) srác.

Matt LeBlanc remek volt a szerepben, nem véletlen, hogy spinoffot is kapott. Két évad készült a Joey-ból, és ugyan bukás lett a vége, egyáltalán nem volt annyira rossz, csak épp a Jóbarátok olyan magasra tette a lécet, hogy mindenki ahhoz mérte – és azt bizony leverte a derék Joey.