Visszatér minden idők egyik legjobb sci-fi sorozata

Battlestar Galactica, Csillagközi romboló
Vágólapra másolva!
A Battlestar Galactica, azaz a Csillagközi romboló újra a végetlen kozmoszban halad.
Vágólapra másolva!

Az NBCUniversal streaming-oldalára, a Peacockra érkezik majd a Battlestar Galactica újragondolt, modernebb technikával felvett verziója. A Mr. Robot kreátora, Sam Esmail felel a sorozatért, és pilot nélkül, egész évados megrendeléssel bír. Ilyesmi akkor történik, ha egy tévétársaság (vagy streaming szolgáltató) nagyon bízik egy készítőben, egy sztárban vagy egy koncepcióban, ugyanis a legtöbbször pilot forog, és annak alapján dönt a sorozat sorsáról a vezetőség.

Bennfentesek szerint a Syfy 2004-es sorozata adja az alapot, nem pedig az eredeti,1978-as széria, amely Glen A. Larsonhoz köthető. Esmail annyit elárult, hogy nem reamke lesz (ami nem baj, hiszen a sztorit sokan ismerik), hanem új történet, miközben a régi Csillaközi romboló hangulata, mitológiája megmarad.

Forrás: © SCI FI Channel/© SCI FI Channel -- FOR EDITORIAL USE ONLY -- NOT FOR RESALE -- DO NOT ARCHIVE/Carole Segal

A második Battlestar Galactica 2005 és 2009 között volt a képernyőn, 40 tévés díjat zsebelt be, köztük három Emmy-t.

2020-ban érkezik

Hogy mikor lesz képernyőn? Az még képlékeny. Amit lehet tudni, hogy a Peacock 2020 áprilisában startol a tervek szerint, ezzel újabb riválist kap a Netflix, az HBO GO, az Amazon és a többi. 15 ezer óra tartalommal rajtol majd, de az előfizetési díjról (pláne magyar bevezetésről) még nem tudni.

Alighanem a 2020-as nyári olimpia lesz majd a nagy dobásuk, akkor lehet növelni hirtelen a tábort. A Szép új világ (Brave New World) is jön erre a platformra újonc sorozatként, ez Aldous Huxley 1931-ben írt és egy évvel később megjelentetett nagyszerű regénye.