Ezer év múlva ez lesz a divatos tánc, nézze csak!

Orion űrhajó
Vágólapra másolva!
Az Orion űrhajó című sorozatból kiderül, milyen páros tánc lesz a menő 3000 körül.
Vágólapra másolva!

Az egykor itthon is kedvelt Orion űrhajó (Őrjárat a kozmoszban – Az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai, eredeti címén Raumpatrouille – Die phantastischen Abenteuer des Raumschiffs Orion) az első német sci-fi tévéfilmsorozat) története körülbelül 3000-ben játszódik, amikor a Föld lakossága már egyetlen közösséget alkot, amelyet a világkormány irányít. A bolygóközi űrflotta egyik legjobb hajója az Orion űrcirkáló, amely ötfős személyzettel bír, Cliff Allister McLane parancsnok vezetésével.

Orion űrhajó

A sorozat egyik legnagyszerűbb jelenete a táncmulatság volt. A gigászi halaktól tekintsünk el, és attól is, hogy ezer év múlva is lesz konyak. A lényeg a háttérben zajlik,

a táncosok koreográfiája meghökkentő és mulatságos:

van olyan, hogy nyakukat fogják kezükkel, majd könyökükkel integetnek a másiknak, de az se semmi, amikor egymásnak háttal állnak, összekulcsolják karukat, és meg-megroggyanva tesznek pár tánclépést.

Utána pedig jön egy nagyon mókás totyogás, meg a Tévétornát idéző mozdulatsor – érdemes megnézni, milyen merész koreográfiát eszeltek ki az írók. És ha ezer év múlva tényleg ez a tánc lesz divatban, akkor nem mondhatja senki, hogy mi nem szóltunk!