Ők voltak Hollywood legállatibb sztárjai

2019.08.23. 05:52

Pal

Lassie hazatér, 1943Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm

Az Eric Knight által megteremtett skót juhászkutya, Lassie figurája számos filmben és tévésorozatban megjelent, eredeti alakítója, Pal összesen hét filmben játszotta. Az 1954-ben indult, hosszú életű szériához még ő „választotta ki" a főszereplő gyereket, a castingon ugyanis három színész maradt, akiket egy hétre összezárták a kutyával: arra voltak kíváncsiak, hogy az állat melyiküket kedveli meg a legjobban. Pal végül átadta a stafétabotot Lassie Jr.-nak: a pilot után visszavonult, 1958-ban pusztult el.

C. J.

Az orángután Clint Eastwood 1980-as filmjében, a Bármi áron-ban játszotta Clyde-ot – miután az előzményben, vagyis a Mindenáron vesztes-ben látott Manis kiöregedett a szerepből –, egy évvel később pedig a Tarzan, a majomember-ben jelent meg, állítólag első látásra beleszeretett Bo Derekbe. 1983-ban saját sorozatot is kapott, a Mr. Smith-ben egy olyan majmot játszott, amely megtanult beszélni, sőt politikai tanácsadónak állt.

Bamboo Harvester

Hogy ne csak kutyákat és majmokat említsünk, tudunk legalább egy lóról is, aki saját műsort kapott a hatvanas években. Mai szemmel elég különös, hogy hat évadon, több mint 140 részen keresztül lekötötte az amerikaiakat, pedig így volt: 1961 és 1966 között futott a Mister Ed, amely egy beszélő lóról szólt, a szövegét viszont csak a gazdája hallhatta.

Keiko

Keiko a norvég fjordoknálForrás: AFP/Gorm Kallestad

A kardszárnyú delfin egy mexikóvárosi akváriumban nevelkedett, a Szabadítsátok ki Willyt! és folytatásai révén ismerte meg a világ. A filmek nyomán Keiko kiszabadítására is akció indult, a nagy nyomásra végül szabadon is engedték – miután évekig edzették a nyíltvízi életre. Keiko pár próbálkozás után azonban visszatért a part közeli öblökbe, úgy tűnt, inkább az embereket tekintette már a családjának. 2003-ban múlt ki, miután partra úszott Norvégiában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő