Ők voltak Hollywood legállatibb sztárjai

Jóbarátok, Marcel, a majom
Vágólapra másolva!
Régi közhely, hogy gyerekkel és kutyával mindent el lehet adni, így nem csoda, hogy Hollywoodban hamar elkezdtek állatokat is foglalkoztatni. A Jóbarátok-ban látott majom épp most tér vissza a képernyőre, lássuk azonban, hogy előtte kik voltak a filmek és sorozatok legnagyobb állatsztárjai!
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, visszatér a képernyőre a Jóbarátok-ban nyolc epizódban látott majom, amelyet amúgy Katie-nek hívnak, de a sorozatban Marcel néven szerepelt. Az állat egy képregény-adaptációban, a Y: The Last Man-ben kapta meg az egyik főszerepet, miután mostanában csak pár vendégszerepben láthattuk, például A stúdió egyik epizódjában. Katie-nek mindenesetre saját IMDb-oldala is van, de persze nem ő (volt) az egyetlen állati sztár Hollywoodban, lássunk még párat a híresebbek közül!

Rin Tin Tin

Az igazi Rin Tin Tin még Szergej Eisensteinnel is találkozott Forrás: Sputnik/Sputnik

Az egyik első állatsztár volt, amely ráadásul kalandos módon került Hollywoodba: egy amerikai katona mentette meg az első világháborúban, az európai harctérről vitte magával haza. A híres németjuhász aztán 27 filmben szerepelt: 1932-ben pusztult el, Rin Tin Tin figurája azonban tovább élt, az utódai többször eljátszották filmben és sorozatban, sőt még rádiójátékban is.

Higgins

Higgins az 1974-es Benjiben Forrás: AFP/Photo 12

A hetvenes évek nagy sztárja volt, bár Benjiként valószínűleg jóval többen ismerték. A keverék kutyára egy menhelyen bukkant rá Frank Inn, aki már a Lassie hazatér idején is idomárként, filmes állatok trénereként dolgozott, Higginsnél okosabb kutyával azonban nemigen találkozott a karrierje során. A kis, borzas sztár a Petticoat Junction című sorozatban több mint 170 epizódban szerepelt, az 1974-es Benji idején viszont már 17 éves volt, a következő évben el is pusztult – a folytatásokban így már az utódai kapták a címszerepet.

Crystal

Crystal az Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka premierjén Forrás: AFP/2014 Getty Images/Ben Gabbe

Az 1994-es születésű csuklyásmajom ma is aktív, de eddig is számos kellemes percet szerzett már a nézőknek. Első munkáját Az őserdő hősé-ben kapta, majd a Dr. Dolittle-ben játszott részeg majmot, de ő volt például a kis drogdíler a Másnaposok 2-ben, illetve Dexter az Éjszaka a múzeumban-filmekben. Sorozatban is láthattuk már, az Állati dokik-ban Justin Kirk mellett ő volt a másik főszereplő.

Moose

A Frasier sztárjai Forrás: NBC

A Frasier – A dumagép-ben több mint 190 epizódban megjelent a címszereplő kutyájaként, Eddie-ként, a sorozat miatt pedig egy időben annyira népszerű volt az Egyesült Államokban, hogy még „önéletrajza" is megjelent My Life as a Dog címmel. A Kutyám, Skip-ben is ő játszott, a fiával, Enzóval váltották egymást a szerepben – végül 2006-ban, 15 évesen pusztult el, míg Enzo 2010-ig élt.

Lapozzon, a következő oldalon is bemutatunk pár állati sztárt!