10 érdekes tény a Jóbarátok 50 éves sztárjáról

Jóbarátok
Vágólapra másolva!
Ő volt a legfiatalabb a Jóbarátokban, és ő volt a Ranker.com szavazói közt a legnépszerűbb szereplő minden idők legsikeresebb komédiasorozatában. Ma 50 éves az egykori Chandler, azaz Matthew Perry.
Vágólapra másolva!

1. Perry Ottawában, Ontarióban nőtt fel, junior teniszreménység volt. 15 évesen kerül Los Angelesbe, onnantól kezdve inkább a színészet érdekelte.

2. A teniszt sem hagyta abba, de jött a Second Chance című sorozat 1987-ben, és onnantól kezdve beszippantotta Hollywood.

Forrás: IMDb

3. Apja John Bennett Perry, szintén színész, azaz az alma nem esett messze a fájától. Angol, ír, német és francia-kanadai ősei is vannak.

4. Ki ne tudná, 1994 és 2004 között ő volt Chandler Bing a Jóbarátokban, 236 részben játszott. A legenda szerint egy pénteki napon ment el a castingra, megtetszett az illetékeseknek, és hétfőn már megvolt a munka.

5. A Ranker.com-on szavazni is hajlandó sorozatnézőnél a lányok közül Phoebe Buffay a legnépszerűbb a sorozatból, ez kissé meglepő, mert kissé különös figura. Joey is kedvelt volt, de neki csak egy második hely – és egy spinoff sorozat – jutott. A legtöbb voksoló kedvence épp a most 50 éves színész karaktere, a fiatal Chandler Bing volt.

6. 1997-ben Vicodin-függősége miatt egy hónapos elvonón volt. 2001-ben alkoholfüggősége miatt kellett bevonulnia. 2002-ben ismét rehabra került, karrierje mellett persze az élete is veszélybe került.

7. Az NHL érdekli, a kedvenc csapata az Ottawa Senators, amely meccseire néha ellátogat.

8. A Jóbarátok stábjából Jennifer Anistonnal volt a legjobb viszonya.

Forrás: Origo

9. Középiskolában nem akárki volt az egyik osztálytársa: Justin Pierre James Trudeau politikus, Kanada 23. miniszterelnöke, a Liberális Párt vezetője, Pierre Trudeau volt miniszterelnök fia.

10. Állítólag olyan jó volt a humora, hogy frappáns szövegeit, beszólásait néha benne hagyták a rendezők a sorozatepizódokban, jóllehet, a szituációs komédiáknál sem szereti az írócsapat, ha valaki improvizál.