Izgalmas lesifotókon az új Trónok harca-sorozat

Bloodmoon
Vágólapra másolva!
Hajóznak páran fel-alá, és közben egy Stark-lobogó is feltűnik.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, új helyszíneken, így Olaszországban is forgat a stáb. A prequel, az előzménysorozat úgy tűnik, ott talált ideális forgatási helyszínt: a Nápolytól északra található sziklás, látványos Grotta del Turco (Gaeta) is feltűnik majd a szériában az Il Messaggero szerint. Ilyen romantikus hasadékban, barlangban lehet sétálni, hallgatva a kinti tenger morajlását.

A tervezett széria munkacíme: Bloodmoon. A Vérhold sok ezer évvel a Lannisterek, Starkok viszálykodása, a Targaryenek sárkányai előtt játszódik. A rajongók pár fotóból és bizonyos jelekből arra is következtetnek, hogy mamutok is lesznek jócskán a sorozatban, azaz nyilván lesz egy északi-fagyos szál is, nem csak a mediterrán napsütésé lesz a főszerep.

De lássuk a képeket! Az elsőn egy pár alak lézeng egy hajón, részben szakállas, hosszú hajú férfiak, jellegzetes fantasy-külsővel. Forgatási szünet lehet épp, az egyikük lábbal nyitna egy ládikót, egy másik pedig kézzel ellenőrzi a tenger hőfokát.

GoTlike Locations

Ugyanaz a nagy csónak, csak épp mozgásban, páran leültek evezni. Kezd kivehető lenni a zászló.

És hopp, ez lehet, hogy egy Stark-hajó, mert lobogón lévő címer igencsak hasonlít a vérfarkasos zászlókon lévőkre. Sok ezer évvel Bran és Ned Stark előtt járunk az időben, de ettől a nemesi família még létezhetett.

Naomi Watts is a helyszínen, július 15-én már látták a forgatás környékén. Ilyesmit látnak a hajózó színészek, statiszták.

A Grotta del Turco (Gaeta) környékén amúgy nagy a nyüzsgés, amúgy is szeretnek hajóval érkezni oda a turisták, de most még a forgatás miatt is sokan vannak. Csak nehogy benn maradjon a háttérben (hanyag vágók miatt) egy német turistákkal teli kirándulóhajó, amikor egy szakállas barbár partra száll a sziklahasadékban! Itt még egy kép:

Ilyen tábla fogadja a környéken autózókat, könnyű megtalálni az HBO-nak dolgozó stábot. És micsoda figyelmesség, még arra is gondoltak, hogy hátha valaki kézen állva érkezik, mert így el tudja olvasni a feliratot fejjel lefelé is. Itt a kép:

Itt pedig újra a Stark hajót látjuk, de csak vízbiztonsági próba lehet, forgatás nem, ugyanis pólóban, modern ruhában vannak a hajósok.

Képek forrása: GoTlike Locations, Twitter