A legnagyobb sztárok sem menekülhetnek az internetes trolloktól

2019.07.21. 21:28

Az internetes trollok, vagyis a rosszindulatú kommentelők, esetleg zaklatók a világsztárokat sem kímélik, sőt ők talán jobban ki is vannak téve a támadásnak, hisz minden posztjukat milliók látják. Volt, akit pont egy családi tragédia idején találtak meg, mást állatvédők rohantak le egy át nem gondolt videója miatt, de olyan színésznő is akadt, akiről rengeteg meztelen fotót tettek közzé – csakhogy valójában egyik képen sem ő volt.

Taylor Swift

Forrás: AFP/NurPhoto/Image Press Agency

Az énekesnő nem véletlenül tiltotta le a kommenteket az Instagram-oldalán, 2016-ban ugyanis a követői kígyót ábrázoló emojikkal árasztották el. A dolog onnan indult, hogy Swift nyilvánosan összeveszett a volt barátjával, Calvin Harrisszel, de aztán sokan a fiú mellé álltak – például Katy Perry és Kim Kardashian is, közülük utóbbi a kígyók nemzeti ünnepén is tweetelt. Swift végül azzal vágott vissza, hogy magáévá tette a kígyószimbólumot, 2017-es lemeze, a Reputation köré szőtt turnén már egy óriási felfújható kobra volt a fő látványelem.

Sarah Hyland

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Matt Winkelmeyer

A Modern család színésznője egy családi tragédia kapcsán találta magát a trollok kereszttüzében, tavaly ugyanis gyűjtést indított egy unokatestvére temetésére, aki egy részeg sofőr által okozott autóbalesetben halt meg. Némelyek együtt éreztek Hylanddel, mások viszont a szemére vetették, hogy 14 millió dolláros nettó vagyonából miért nem fizeti ki zsebből a temetést. Az indulatok végül annyira elszabadultak, hogy a színésznő egy időre ott is hagyta a Twittert, miután „összetörték" a kommentek.

Scarlett Johansson

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Frazer Harrison

A színésznő szerint „az internet a sötétség hatalmas féreglyuka, amely felfalja önmagát", valószínűleg nem egyetlen negatív komment miatt gondolja így. A legtöbb kritika akkor érhette Johanssont, amikor megkapta a Páncélba zárt szellem főszerepét – egy ázsiai nő karakterét. Volt, aki a film oldalát is meghackelte, a színésznő fényképéhez odaírta, hogy „fehér feminizmus", mellé pedig egy ázsiai nő fotóját tette, azzal a felirattal, hogy „nekem kellett volna megkapnom a szerepet".

Emma Watson

Forrás: Getty Images

Ha az ember rákeres a neten Emma Watson nevére és a „nude", vagyis „meztelen" szóra, egy csomó pornóba illő képet is találhat – amelyeken természetesen nem a színésznő van, csak odamontírozták az arcát egy másik nő testére. Watsont először 2014-ben akarták megzsarolni, hogy kiszivárogtatnak róla meztelen képeket, de a színésznő pontosan tudta, hogy blöffölnek, hisz soha nem készült róla ilyen fotó – mire a hoppon maradt zsarolók photoshoppal készítettek jó párat, de valószínűleg utánuk mások is szórakoztak ezzel.

Lapozzon, van még pár sztorink, a következő oldalon folytatjuk!

Előző
  • 1
  • 2
Következő