Jéghideg sorozatok a kánikulában

Vágólapra másolva!
Nincs légkondija, vagy van, csak egy madárcsalád fészkel benne? Izzadtan ücsörög a lakásban, miközben kinn 30 fok fölött van a hőmérséklet? Nézzen jó hideg, fagyos tájakon játszódó sorozatokat!
Vágólapra másolva!

Sokan egész évben - főleg télvíz idején - csak a nyarat várják, és amikor megérkezik, páros lábbal berúgja az ajtót, akkor csak a szoba félhomályából néznek ki sopánkodva, hiszen „micsoda meleg van, nem embernek való ez!" Ideiglenesen segít egy jeges ital, egy hideg szóda, a ventillátor vagy a légkondi, de ez az időszak másra is jó, például arra, hogy hideg-rideg tájakon játszódó történeteket nézzünk. Alább pár tippünk a hőguta ellen.

Fargo

Lehet kultfilm alapján színvonalas, izgalmas, igényes sorozat készíteni úgy, hogy megmaradjon az eredeti alkotás aurája, hangulata, és semmit ne romboljon le annak értékéből? Hát persze, hogy lehet, és erre remek példa a Fargo három évadja, amely három különböző sztori, itt-ott kapcsolódva, de önállóan is nézhetően.

Hideg van persze, de nem is az a lényeg, hanem Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan és David Thewlis játéka, no meg az egyedi hangulat, okos történet.

Jéglovagok

Az Ice Road Truckers egy reality, a History Channel műsora, 11 évad készült, 2007-ben startolt. A főszereplők kamionosok, akik Kanada és Alaszka zord vidékein autóznak, átkelnek befagyott tavakon, folyókon, méteres hóval borított utakon, nem ritkán el-elakadva, Az utolsó évad 2017 novemberében volt adásban.

Klondike

A Discovery Channel minisorozata 2014-ből, garantáltan nem lesz melegünk, ha ezt nézzük. Charlotte Gray regénye, a Gold Diggers: Striking It Rich in the Klondike adta az alapot, és ez volt a Discovery Channel első fikciós sorozata, előtte csak doku és reality ment a csatornán.

A rendező Simon Cellan Jones, a főszereplő pedig a Trónok harcában is látott Richard Madden, akit egy valódi, 1890-es években élt kalandorról mintázott figurát alakít.

Trónok harca

Ha már Richard Madden előkerült, akkor a komplett fantasyt is elővehetjük a nagy meleg idején, hiszen jó része Westeros északi részén játszódik, a nagy hidegben, befagyott tájakon, ahol térdig érő hóban, rogyadozva poroszkálnak a vastag prémbe öltözött, szerencsétlen katonák, miközben a Mások, azaz a jégzombik vadásznak rájuk.

A Dorne-ban játszódó jeleneteket pedig nyugodtan ugorjuk át, hát ki akarna pálmafás, andalúziai tájakat nézegetni a nagy magyar nyárban?

Halálos fogás

A Deadliest Catch az extrém foglalkozásokat bemutató valóságshow-k egyik királya a maga 15 évadjával. 242 epizód készült, 13 különkiadás mellett, nem unták meg a tévézők a zord, brutális körülmények közt dolgozó halászok kalandjait, akik mínusz 10-20 fokban, jeges, metsző szélben, viharban is kinn vannak a vizeken.

Lapozzon, nincs vége a cikknek, van még pár tippünk!