Sírt, zokogott és világgá ment a Trónok harca szereplője

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Cikkünk spoilert tartalmaz, ha még nem látta a sorozat utolsó évadját, és izgulni szeretne a végjátékon, ne olvasson tovább!
Vágólapra másolva!

Emilia Clarke alakította Daenerys Targaryen karakterét az HBO nagyszabású, ikonikus sorozatában nyolc évadon keresztül, 2011 óta volt a sorozatnézők egyik kedvence. Amikor megtudta, milyen sors vár a figurára, erősen meglepődött. „Micsoda, micsoda??? Ez tényleg a semmiből jött! Elképedtem. Tényleg, ezt soha nem gondoltam volna” – mesélte arról a pillanatról, amikor elolvasta a karakter sztoriját.

Forrás: HBO

Bár a neten és a tévében csak 2019 májusában érkezett meg a Trónok harca vége, a színésznő 2017 októberében kapta meg a forgatókönyvet. A Solo: A Star Wars Story című filmen dolgozott, végzett, és visszatér Londonba egy kis pihenésre. Még a Heathrow repülőtéren volt, amikor megkapta e-mailben a dokumentumot, és olyan izgatott lett, hogy már ment is volna haza sietve, a vele utazók figyelmeztették, hogy legalább a bőröndjét ne hagyja ott – írta az ew.com.

Egy jó tea, egy nagy séta

Otthon lefőzött magának egy teát, pszichésen felkészült, majd nekilátott az olvasásnak. Daenerys megérkezik seregei élén Deresbe, ahol nem kedveli senki, főképp nem Sansa. Kiderül, hogy Jon Snow nemcsak a szeretője, hanem rokona és a trón valódi örököse. Harcol a jégzombik ellen a deresi csatában, meghal régi barátja és védelmezője, Ser Jorah Mormont. Később kedvenc barátnőjét és társalkodónőjét, Missandeit lefejezik látványosan, majd Varys elárulja őt, úgyhogy megöleti.

Eztán Havas Jon már nem szeretgeti annyira, de más sem, teljesen magára marad. Elveszíti fél seregét, a három sárkányból kettőt, és nem ünneplik felszabadító istennőként, úgyhogy elborul az agya, és felperzseli Királyvárat, megölve sokezernyi ártatlan embert. Eddig jutott az olvasásban Emilia Clarke, és már megrendült, de aztán olvasott tovább, és megtudta, hogy Daenerys Targaryent végül nagy szerelme öli meg a hőn áhított Vastróntól pár méterre – el lehet képelni, mit érzett a színésznő.

Hogy csinálom végig?

„Sírtam. Aztán elmentem sétálni” – emlékezett. Csak a kulcsait és a mobilt vitte magával, bóklászott öt órán keresztül szanaszét, céltalanul, gondolataiba merülve. „Hogy fogom ezt végigcsinálni?” – ez járt a fejében. Azóta a legtöbb Trónok harca-rajongó már tudja, hogy tisztességgel végigcsinálta, onnan pedig egyéni ízlés kérdése, ki mit gondol a fináléról. Szirupos lett, túl hollywoodi? R. R. Martin épp ilyen véget álmodott meg? Nem lett volna kínosabb, ha Havas Jonnal ülnek a trónra, kéz a kézben, és mosolyognak Királyvár üszkös romjai fölött? A cikk alján szavazhat!

Vitatott vég

Az utolsó rész okozta felháborodásról itt írtunk, itt olvashat a szereplők jövőbeli terveiről, itt megnézheti, milyen csúnya baki maradt a legvégére. A színészek képes-érzelmes búcsúit itt mutatjuk meg, és a parádés nézettségről is vannak friss adataink.

Sansa Stark beszólt a mérges rajongóknak, akik ettől még idegesebbek lettek, az író, R. R. Martin pedig elárulta, hogy mennyiben lesz más a regényciklus vége, mint a sorozaté. Erről itt írtunk. A Trónok harca időközben toplistás lett, de ennek a listának, eredménynek aligha örülnek a készítők. Az is kiderült, hogy az új Trónok harca-sorozat már egy hónapja forog, erről itt olvashat.

Alább szavazhat, ha épp van kedve:

Szavazzon!

Jó volt a Trónok harca utolsó évadja?