Melyik volt a Trónok harca leglátványosabb csatája?

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Spoileres folytatás, óvatosan olvasson, ha még nem látta az utolsó évadot!
Vágólapra másolva!

Milyen őrült ötlet alapján lett Bran a király a végén, amikor az égvilágon semmit sem csinált nyolc évadon keresztül? Miért nem tudtak kezdeni semmit az utolsó hat részben az írók az egyik legérdekesebb figurával, Cerseivel? Hová az ördögbe hajózott Arya? Melyik volt a legjobb rész? Melyik volt a Trónok harca leglátványosabb csatája? Ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják egy hete – amióta a fantasy befejeződött – a rajongókat, a Vulture pedig összeállította a 12 legmenőbb csatát.

Forrás: HBO

A lap szerint a 8. évad 5. epizódja, a The Bells című epizód viszi a prímet, amit amúgy is a komplett sorozat csúcspontjának szánt az HBO. Ebben Daenerys fittyet hány arra, hogy megbeszélték korábban, hogy a haragok zúgása a város megadását jelenti, és a Targaryen-lány, utolsó, megmaradt sárkánya hátán dühödten pusztít, ezrével halnak meg körülötte ártatlan és ártalmatlan gyerekek, asszonyok.

A hatodik évad egy látványos csúcspontja volt a Fattyak csatája,

ekkor sem spórolt a pénzzel az HBO, volt akció és tömegjelenet bőven. A Vulture ezt tette a második helyre, a harmadik pedig az ötödik évad egy ütközete lett, ahol az Éjjeli őrség küzdött meg a Másokkal, a jégzombikkal. Negyedik a Blackwater, amelyből szintén alig lehetett látni valamit, ötödik pedig a The Long Night, Deres ostroma, amely szintén éjjel játszódott, nagyon rontva a vizuális élvezeten. A teljes listát itt találja.

Vitatott vég

Az utolsó rész okozta felháborodásról itt írtunk, itt olvashat a szereplők jövőbeli terveiről, itt megnézheti, milyen csúnya baki maradt a legvégére. A színészek képes-érzelmes búcsúit itt mutatjuk meg, és a parádés nézettségről is vannak friss adataink.

Sansa Stark beszólt a mérges rajongóknak, akik ettől még idegesebbek lettek, az író, R. R. Martin pedig elárulta, hogy mennyiben lesz más a regényciklus vége, mint a sorozaté. Erről itt írtunk. A Trónok harca időközben toplistás lett, de ennek a listának, eredménynek aligha örülnek a készítők. Az is kiderült, hogy az új Trónok harca-sorozat már egy hónapja forog, erről itt olvashat.

Alább szavazhat, ha épp van kedve:

Szavazzon!

Jó volt a Trónok harca utolsó évadja?