Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál, megvan a győztes

2019.05.19. 01:05

Szombat este rendezték Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lépett színpadra. A szavazatok alapján Hollandia lett a 2019-es dalverseny győztese, Duncan Laurence örülhetett a show végén.

Az első elődöntőből a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe, a kedd esti előadók közül a szombat esti fináléba bekerült a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.

Nézze meg a döntő legjobb képeit! Kattintson, és galéria nyílik!Forrás: AFP/Jack Guez

A csütörtöki elődöntőből az észak-macedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela jutott tovább.

Nézze meg a döntő legjobb képeit! Kattintson, és galéria nyílik!Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ilia Yefimovich

A 26-os finálénak kiemeltként tagja volt az Egyesült Királyság (Michael Rice), Franciaország (Bilal Hassani), Olaszország (Mahmood), a házigazda, tavalyi győztes Izrael (Kobi Marimi), Spanyolország (Miki) és Németország (S!sters).

A végeredményt az egyes országok nemzeti zsűrijeinek pontjai és a közönségszavazok összesítésével határozták meg, a szünetben pedig korábbi Eurovízió-győztesek és Madonna szórakoztatták a közönséget. Madonna két dallal is színpadra állt: először elénekelte az idén 30 éves Like a Prayer-t, majd bemutatta legújabb, Future című számát.

Az est végén összeállt a sorrend, Hollandia nyerte meg 492 ponttal az idei dalversenyt, Duncan Laurence örülhetett a show végén - jövőre náluk rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Második lett Olaszország 465 ponttal, harmadik Oroszország 369 ponttal, őket követte Svájc, Norvégia és Svédország.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK