Meghalt Tim Conway

2012 Winter TCA Tour - Day 9 GettyImageRank3 SPA HORIZONTAL RADIO Talking USA California Pasadena - California COMEDIAN Television Show The Media Tim Conway Arts Culture and Entertainment Showtime Celebrities David Steinberg - Comedian Television Critics
PASADENA, CA - JANUARY 12: Comedians Tim Conway (L) and David Steinberg of the television show 'Inside Comedy' speak during the Showtime portion of the 2012 Television Critics Association Press Tour at The Langham Huntington Hotel and Spa on January 12, 2012 in Pasadena, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
85 éves korában meghalt Tim Conway amerikai színész, akit több mint 120 filmben és sorozatban láthattunk a pályája során.
Vágólapra másolva!

85 évesen Los Angelesben halt meg Tim Conway, miután az utóbbi egy-két évben demenciától szenvedett, egy tavalyi agyműtét után pedig már nem tudott beszélni.

Az IMDb szerint 124 filmben és sorozatban szerepelt 1963 és 2016 között, a pályafutása során egy Golden Globe-díjat és három Emmyt kapott a The Carol Burnett Show-ért, további egy-egy Emmyt pedig a Coach-ért, illetve A stúdió-ért vihetett haza.

Tim Conway 2012-ben Forrás: AFP/2012 Getty Images/Frederick M. Brown

1970-ben saját műsort is kapott (ez volt a The Tim Conway Show), a kilencvenes években az Egy rém rendes család-ban, a kétezres években pedig az Igen, drágám!-ban láthattuk több epizódban, emellett számos sorozatban vendégszerepelt.

Rajzfilmekhez is szívesen kölcsönözte a hangját, például a SpongyaBob Kockanadrág-ban is az ő hangján szólalt meg Barnacle Boy, akit Kobakaként és Hopsziként is emlegettek a magyar fordításban.