Fanyalognak a Trónok harca rajongói

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Hogy jó volt-e a legutóbbi epizód, amely egyben az utolsóelőtti, az persze szubjektív, mindenesetre akcióból nem volt hiány.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca manapság a legfelkapottabb sorozat világszerte, kultikus lett, néha érthetetlen hisztéria övezi, de ezzel újat nem mondunk. Az utolsó évadot már a napokat visszaszámlálva várták a rajongók, akik egy része aztán lefittyedt szájjal konstatálta, hogy az álmok, nagy remények nem mindig találkoznak a valósággal (amely paradox módon ebben az esetben fikció), ugyanis kaptak két részt, ahol

félhomályban sóhajtoztak és elmélkedtek a szereplők,

de szinte semmi nem történt. Ennyi megpróbáltatás (majd két év várakozás és két lassú, lomha rész után) kaptak egy epizódot, amelyben ugyan rengeteg fordulat érkezett, de éjjel játszódott, vaksötétben, így igencsak mereszteni kellett a szemeket, hogy lássunk is valamit a féktelen őrületből, éjszakai ütközetből.

Forrás: hbo

Eztán szerencsére felpörögtek az események, és láthattuk is ezeket, mivel főképp nappali fényben ment a kavarás Westeroson, ez pedig jót tett a Trónok harca-nézők idegrendszerének, amit kikezdett Deres ostroma. Az utolsó előtti epizódban nem lehetett panasz a látványra, monumentális csata zajlott, mindent meg is mutatott az HBO. Az más kérdés, hogy ilyen fordulatokra számítottak-e a nézők, mindenesetre megnéztük az IMDb-n, hogy pontozták a 2019-es visszatérést.

Forrás: hbo

A filmes-tévés szakportálon nagyon erősen tartja magát a Trónok harca, minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a fantasyk közt pedig egyértelműen első. 9,5 ponton áll, másfél millió netező szavazott erre a sorozatra 0 és 10 pont között. Áprilisban jött aztán a Winterfell című rész, 8,2-t kapott, majd a A Knight of the Seven Kingdoms következett, ami 8,5-re kúszott fel. Az ominózus, vaksötétben játszódó The Long Night a gigászi, de alig látható csatával 8,1-et érdemelt, és innen kellett volna jönnie a feltámadásnak.

Forrás: hbo

A negyedik résztől azonban a rajongók nemhogy elaléltak volna, inkább felpaprikázódtak, mert a The Last of the Starks csak 6,2 pontot kapott, ami a 9,5-ös átlaghoz képest igen szerény. A hitehagyott sorozatnézők talán visszanyerték kicsit a bizalmat a legutóbbi, The Bells című résszel, ami javított, de a 6,9 még mindig azt jelenti, hogy sok a morgolódó. Hogy sikerül-e javítani, az kiderül pár napon belül, a legutolsó résszel – csak bízunk abban, hogy nem kap olyan nyomorúságos lezárást, mint az amúgy ragyogó Így jártam anyátokkal és a kiváló Dexter.