Kilencedszer döntött világrekordot a Trónok harca

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Trónok harca újra bekerült a Guinness Rekordok Könyvé-be, a nyolcadik évadot nyitó rész hivatalosan is azzá a sorozatepizóddá vált, amellyel a nézők a legtöbbet foglalkoztak világszerte.
Vágólapra másolva!

A Guinness a világ tévés piacát elemző Parrot Analyticsszel közösen megállapította, hogy világszerte soha egyetlen évadnyitó sorozatepizódra nem voltak annyira kíváncsiak az emberek, mint a Trónok harca nyolcadik szezonjának első részére.

Trónok harca Forrás: HBO

Az HBO közlése szerint az ominózus epizódot az első 24 órában összesen 17,4 millióan nézték meg (legálisan), a Parrot viszont a videoindítások mellett figyelembe vette a közösségi médiában való reagálások (hashtagek, like-ok, kommentek) számát is, és megállapította, hogy a világon minden 100 emberből átlag 25,46 foglalkozott a témával ugyanabban az időszakban.

A korábbi mérésekhez viszonyítva ez világrekord, a Trónok harca történetében egyébként a kilencedik. A széria eddig nyolc kategóriában került be a Guinness Rekordok Könyvé-be, többek között a legtöbb Emmy-díjat kapott drámai sorozatként és az illegálisan legtöbbször letöltött tévéműsorként is.