Michael Douglas jelentős díjat kap

Michael Douglas a The Kominsky Methodban
Vágólapra másolva!
A Monte-carlói Televíziós Fesztivál szervezői bejelentették, hogy idén Michael Douglas kapja az egyik legjelentősebb európai tévés díjat, a Kristály Nimfát.
Vágólapra másolva!

Az 59. Monte-carlói Televíziós Fesztivált június 14. és 18. között tartják, Laurent Puons fesztiváligazgató azonban már most bejelentette, hogy a záróünnepségen átadandó Crystal Nymph-, vagyis Kristály Nimfa-díjat idén Michael Douglas kapja.

Az elismerés olyan színészeknek jár, akik pályájuk során kimagaslót alkottak a televíziózás világában, vagyis egyfajta életműdíjról van szó.

Michael Douglas a The Kominsky Methodban Forrás: Netflix

Douglas 1972 és 1976 között a San Francisco utcáin című krimisorozatban játszott, tavaly pedig a The Kominsky Method-dal tért vissza a képernyőre, ottani szerepéért Golden Globe-ot is kapott. A díjat – az Emmyvel együtt – hazavihette a Túl a csillogáson című tévéfilmért is, amelyben Liberace-t alakította.

A mostani elismeréssel szintén előkelő társaságba került, a Kristály Nimfát ugyanis 2012-es megalapítása óta olyanok kapták meg, mint Donald Sutherland, Patricia Arquette, Helen Mirren, vagy legutóbb Mariska Hargitay.