Májusi, hazai sorozatpremierek Sean Beannel és George Clooney-val

Vágólapra másolva!
Lesz itt dráma, disztópia, de történelmi sorozat is egy fontos női alakról. Csernobil címmel is jön egy széria, párkapcsolati komédiával lazíthatunk, de a klasszikus 22-es csapdája is feltámad, most képernyőn. Alább pár HBO-s premier.
Vágólapra másolva!

Május 1-jén jön a Kijárási tilalom című akciósorozat, nyolcszor 45 percben. A sztori szerint a nem is olyan távoli jövőben éjszakára az utcák elnéptelenednek, szigorú kijárási tilalom lép életbe, azért, hogy megvédjék a lakosságot a gyilkos vírustól. Az éjszakai autóversenyen 25 csapat indul a Londontól Skóciáig tartó útra. Szereplők: Sean Bean, Billy Zane, Miranda Richardson, Adam Brody, Phoebe Fox.

A spanyol hercegnő május 6-án startol itthon, ez egy történelmi-drámasorozat tízszer 60 percben, olyan színészekkel, mint Charlotte Hope, Elliot Cowan, Ruairi O'Connor, Aaron Cobham, Richard Pepper. A történet Aragóniai Katalinról szól, a gyönyörű, spanyol hercegnőről, aki feleségül megy VII. Henrik király legidősebb fiához, Artúrhoz, de fél évre rá megözvegyül – és ez még csak a sztori kezdete.

Csernobil címmel értelemszerűen csakis drámasorozat jöhet, ötször egy órában lesz képernyőn május 7-től. A minisorozat az 1986-os csernobili nukleáris katasztrófa történetét, az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelmét dolgozza fel. Szereplők: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson.

Egy házasság helyzete címmel komédiasorozat is érkezik. A 10-10 perces szösszenetekből álló széria Louise és Tom életét, kapcsolatát követi figyelemmel, ahogy hetenként egy kocsmában találkoznak, közvetlenül az aktuális családi terápiás ülés előtt. A néző előtt lassan összeáll a kép a párról, mi hozta össze és mi kezdi elválasztani őket egymástól. A két főszereplőt Rosamund Pike és Chris O'Dowd alakítja, a fordulatokról pedig Nick Hornby író (Egy fiúról, Szívem csücskei), forgatókönyvíró (Egy lányról, Brooklyn), producer gondoskodik.

Forrás: Hulu

Május 22-én pedig egy nagyszerű háborús regény tévés feldolgozása érkezik az HBO-ra, olyan sztárokkal, mint Christopher Abbott, Kyle Chandler, George Clooney. Hatszor hatvan percben, 50 év után tévésorozat formájában éled újjá Joseph Heller klasszikus, szatirikus második világháborús regénye. A történet a bombázótiszt Yossarian kapitány pokoljárásán keresztül mutatja be a háború és a háborús gépezet abszurditását.