Meghalt a Szeretünk, Raymond! sztárja

Georgia Engel a Szeretünk, Raymondban
Vágólapra másolva!
Meghalt Georgia Engel, akire a legtöbben talán a Szeretünk, Raymond!-ból emlékezhetnek, ottani szerepéért három Emmy-díjra is jelölték.
Vágólapra másolva!

70 éves korában meghalt Georgia Engel amerikai színésznő, akit az IMDb szerint összesen 45 filmben és sorozatban láthattunk a pályája során.

A Szeretünk, Raymond!-ban Robert második anyósát, Pat MacDougallt játszotta: a 210 epizódból csak 14-ben jelent meg, így is háromszor jelölték azonban Emmy-díjra a vígjátéksorozatokban feltűnő női vendégszereplők között.

Georgia Engel a Szeretünk, Raymond!-ban Forrás: CBS

Pályáját 1971-ben az Elszakadás című filmben kezdte, egy évvel később pedig már csatlakozott is korának egyik népszerű tévéműsorához, a The Mary Tyler Moore Show-hoz, amellyel 1976-ban és 1977-ben is begyűjtött már egy-egy Emmy-jelölést.

Olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint az Egy úr az űrből, a Szerelemhajó, A hivatal vagy a Két pasi – meg egy kicsi, a Szeretünk, Raymond! után pedig hosszabban láthattuk a Vérmes négyes-ben is.

Szinkronmunkákat is vállalt, a Nagyon vadon-ban és folytatásaiban Bobbie-t szólaltatta meg, a Dr. Doolittle 2-ben egy zsiráfnak adta a hangját, és többek között a Hé, Arnold-ban és a Herkules-rajzfilmsorozatban is számítottak rá.