Áramütés, gázolás, több méter zuhanás - durva forgatási balesetek

Dominic Purcell, sérült, baleset
Vágólapra másolva!
Egy filmforgatás nem mindig veszélytelen, a kaszkadőrök mellett a színészek és más munkatársak is megsérülhetnek, netán meg is halhatnak felvétel közben. A The Walking Dead-nél egy kaszkadőr, egy másik sorozatnál egy produkciós asszisztens vesztette életét, de producer is akadt olyan, akinek amputálni kellett a lábát egy balszerencsés munkanap után. Az elmúlt pár évből válogattunk súlyos balesetekből, amelyek tévésorozatok forgatásán történtek.
Vágólapra másolva!

Meghalt a Walking Dead kaszkadőre

John Bernecker Forrás: IMDb

A The Walking Dead forgatásán tavaly júliusban halt meg egy kaszkadőr, a 33 éves John Bernecker, miután egy esésnél elvétette a védőszivacsot, és hat-hét métert zuhant egy betonfelületre. Súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, ott halt bele a sérüléseibe – pontosabban a család kérte egy idő után, hogy kapcsolják le a lélegeztetőgépről. Bernecker nem volt egyébként tapasztalatlan kaszkadőr, 2009-től kezdve több mint 90 filmben és sorozatban közreműködött.

Munka közben halt meg egy asszisztens is

A Power című amerikai sorozatból már a hatodik évad érkezik, ennek forgatásán halt meg tavaly decemberben az egyik stábtag, a 63 éves Pedro Jimenez. A férfi produkciós asszisztensként dolgozott a szérián, épp egy brooklyni forgatási helyszínen rakott le jelzőbójákat – hogy a stáb autói le tudjanak parkolni –, amikor elütötte egy kocsi. A sofőr egy 64 éves férfi volt, aki nem állt kapcsolatban a produkcióval.

Csak nézte a jelenetet, de a fél lába bánta

Brandon Sonnier (balra) és Brandon Margolis Forrás: AFP

A készülő L.A.'s Finest egyik executive producere, a korábban a Feketelistá-n is dolgozó Brandon Sonnier nem úszott meg könnyen egy februári balesetet: az egyik lábát térd alatt le kellett vágni. A férfit producertársával, Brandon Margolisszal együtt szállították kórházba, mindketten monitoron figyeltek egy kaszkadőrmutatványt, amikor a jelentben szereplő kocsi besodródott a videószobába. Margolist hamar kiengedték, Sonnier sérülése azonban súlyosabbnak bizonyult.

Megrázta az áram, négy lábujját amputálni kellett

Mike Wilks Forrás: Facebook/Mike Wilks

A Stephen King könyvén alapuló Mr. Mercedes egyik munkatársa, a speciális effektusokon technikusként dolgozó Mike Wilks idén márciusban került kórházba, miután megrázta az áram. A szakember épp egy emelőkocsis darut használt, hogy esőt varázsoljon a kamerák elé, a daru azonban hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, a férfinak így az egész testén átment az áram. A keze és a lába sérült meg a legjobban, négy lábujját amputálni kellett, és a kezén is több műtétet hajtottak végre az orvosok.

Lapozzon, a következő oldalon is olvashat pár durva sztorit!