Tíz meghökkentő rajzfilmsorozat

2019.04.15. 08:59

A South Park-on és a Family Guy-on kívül is van még élet a rajzfilmgyártásban, találunk más, kifejezetten felnőtteknek szóló animációs sorozatot is a tévés kínálatban. Egy alkoholista tudóssal és az unokájával, pár tapló tintahallal, egy csapat perverz vadőrrel vagy akár egy lófejű színésszel is múlathatjuk az időt, ha van pár szabad óránk. Ajánlunk tíz felnőtteknek szóló, elborult rajzfilmet.

Lucas Bros. Moving Co.

Hogy a Lucas fivérek költöztető cégét bemutató sorozat mennyire szürreális, azt jól mutatja például a Beeper Beeper című epizód cselekménye: a srácok egy bolhapiacon megveszik Eddie Murphy sofőrjének a csipogóját, ami visszarepíti őket 1995-be – itt kell meggyőzniük fiatalkori önmagukat arról, hogy ne váljanak szét csak azért, mert nem egyezik a véleményük a Vámpír Brooklynban című filmről.

Disenchantment

Simpson család és a Futurama alkotójának, Matt Groeningnek az új sorozata, amely tavaly indult a Netflixen, jövőre valószínűleg jön a második évadja is. A történet itt a középkorban játszódik, ennek megfelelően nincs is annyira telezsúfolva popkulturális utalásokkal, mint a Simpson család, a részeges hercegnő és két barátja – egy elf és egy démon – kalandjai azonban így is szórakoztatók.

Big Mouth

Gátlástalan sorozat a pubertáskorról, amikor a naphosszat maszturbáló kölyköket hormonszörnyek irányítják – akik tényleg megjelennek a képernyőn, jó és rossz tanácsokat osztogatva. A helyszín New York, de itt a Szabadság-szobornak francia akcentusa van, Duke Ellington szelleme is meg-megjelenik, egy párna pedig teherbe esik az egyik kamasz sráctól.

Rick és Morty

Egy felelőtlen, alkoholista tudós és kevésbé vagány, sok szorongással küzdő unokája utazgat párhuzamos dimenziókban, ahol furábbnál furább kalandokba keverednek – nagyjából ennyi a sztori. Hogy a sorozat mitől annyira menő és szellemes, arról itt olvashat bővebben. Eddig három évad készült belőle, a rajongóknak azonban nincs mitől tartaniuk, lesz bőven utánpótlás: 70 epizód még biztosan jönni fog.

BoJack Horseman

Hollywood furcsa paródiája, idén már a hatodik évad érkezik belőle. A főhőse egy fordított kentaur, vagyis egy lófejű, embertestű szerzet, akinek eredetiben egyébként Will Arnett adja a hangját. A sorozat világában az emberek és az antropomorf állatok együtt élnek, BoJack egy megkeseredett színész, aki önéletrajzi könyvében kívánja lerántani a leplet a filmipar mocskairól. Kattintson ide, ha többet akar tudni!

Brickleberry

A címbeli nemzeti parkot egy csapat mocskos szájú, perverz vadőr irányítja, akik közül a főnöknek pornós múltja van, a fekete srác pedig erősen rá van kattanva az öregekre, nyolcvan év alatt nem áll szóba nővel. A társaság tagja egy beszélő medve is, aki legalább annyit káromkodik, mint a parkban egy lakókocsiban lakó trógerek, akik pedig vagy lelőnék, vagy meghágnák az összes eléjük kerülő élőlényt.

Bob burgerfalodája

Bepillanthatunk egy nem éppen virágzó gyorsbüfé mindennapjaiba, amit az állandóan ideges és zsörtölődő Bob vezet. Az éttermét a különböző katasztrófák sem kímélik – már a főcímben eljutnak az újra-újra-újranyitásig – a működésre azonban a család, a hozzá nem értő anyuka és a három ütődött gyerek jelenti a legnagyobb veszélyt.

Jeff és az űrlények

A 2017-es sorozatot egy évad után elkaszálták, a meglévő tíz epizódon azonban jókat szórakozhatunk, a magyar Comedy Central is adja. Az alapsztori szerint az egyik napról a másikra élő, volt barátnőjébe reménytelenül szerelmes Jeffhez beköltözik pár űrlény, hogy rajta keresztül tanulmányozzák az emberiséget. A srácnak sokszor kapóra jön valamilyen kütyü az idegenektől, ami egy csapásra megoldja a problémáit – csak hogy aztán újakat generáljon helyettük.

Lapozzon, ajánlunk még pár elborult rajzfilmet!

Előző
  • 1
  • 2
Következő