Mindjárt itt a Trónok harca, sokan elkezdték a felzárkózást

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Az év első három hónapjában szépen ment a fantasy az HBO GÓ-n.
Vágólapra másolva!

Mint a rajongók bizonyára tudják, április 15-én visszatér a Trónok harca az utolsó évaddal. Mivel 2018-ban egyetlen új epizód sem érkezett, rengetegen ki vannak már éhezve már Daenerys és Havas Jon kalandjaira, Sansa búbánatos arcának látványára, Arya csibészségeire, az ittas törpe Tyrion bölcsességeire, sokan pedig neki is láttak, hogy felzárkózzanak, behozzák a lemaradást.

Trónok harca Forrás: HBO

2019. januárja és márciusa között az HBO közlése szerint az HBO GO-előfizetők között Magyarországon a legnézettebb sorozat a Trónok harca volt (úgy, hogy másfél éve nem érkezett új rész), ezt követte a True Detective, illetve Az ifjú Sheldon, ami az Agymenők előzménysorozatának számít. Negyedik volt a Modern család, ötödik pedig a Legacies. Korábban a magyar gyártású Aranyélet volt bombasiker, de Miklósiék lassan kiszorultak a top 5-ből.

Felkészülni, vigyázz...

Ha csak a márciust nézzük, a legtöbb megtekintése az HBO GÓ-n a Trónok harcának volt, második lett az Agymenők, harmadik pedig a Modern család. Utánuk jön a sorban Az ifjú Sheldon majd a Legacies. 2018 novemberéhez lépest háromszor annyi indítást ért el a westerosi fantasy 2019. márciusában, ez egyértelműen a kampány és a felfokozott érdeklődés eredménye.

Sheldon népszerű gyerekként is Forrás: CBS

Pontos számokat a magyar HBO nem szokott kommunikálni, de az kiderült, hogy a Leaving Neverland, amely súlyos vádakat fogalmaz meg Michael Jacksonnal szemben, óriási nézettségi siker volt: kétharmada azoknak, akik megnézték az első részt, folytatták a másodikkal, azaz nem morzsolódtak le. A médiacég közlése szerint nagyon sokan regisztráltak a platformra csak a popkirály tikos életéről szóló dokumentumfilm miatt idén márciusban.