Ordibálás, lökdösődés, perek: így harcoltak a sztárok a lesifotósokkal

2019.03.19. 18:29

Nicole Richie

Forrás: WireImage/Thaddaeus Mcadams 2017/Thaddaeus Mcadams

2010-ben jogi győzelmet aratott egy Fabricio Luis Mariotti nevű lesifotós felett: ideiglenes távoltartási végzést szerzett ellene, miután a férfi az óvoda körül ólálkodott, ahová a celeb akkor kétéves kislánya is járt. A bíróság döntésén felbátorodva Richie állandóra akarta módosíttatni a végzést, de végül peren kívül megállapodott a paparazzóval.

Jennifer Aniston

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A színésznő 2003-ban 550 ezer dollár kártérítést kapott a Los Angeles-i X-17 ügynökség tulajdonosától, Francois Navarre-tól, miután annak egyik fotósa felmászott egy nagyjából két és fél méteres kerítésre, hogy fotókat készíthessen a kertjében félmeztelenül napozó Anistonról. A Jóbarátok egykori sztárja két évvel később is perre ment egy hasonló eset miatt, és azóta is harcban áll a lesifotósokkal, 2016-ban pedig a bulvársajtó ellen is kikelt egy dühös írásban.

Adele

Forrás: Getty Images

Az énekesnő amúgy is ijesztőnek és mérgezőnek tartja a hírnevet, mindent megtesz azért, hogy óvja a magánéletét – így nem meglepő, hogy a Corbis Imagest is beperelte, amikor kisfiáról, Angelóról jelentek meg kéretlen fotók. Adele szerint csak rájuk tartoznak az olyan pillanatok, mint az első családi kirándulás, és ezzel a bíróság is egyetértett, az ügynökséggel busás kártérítést fizettetett.

Vilmos herceg és Katalin hercegné

Forrás: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Diana hercegné halálában bizonyára az autóját üldöző lesifotósok is közrejátszottak, egyiküket sem vonták azonban felelősségre. A brit királyi családnak máskor is meggyűlt azonban a baja a paparazzókkal, 2012-ben például a Closer című francia magazin publikált pár félmeztelen képet Katalin hercegnéről – de ezért is csak 2000 eurós bírságot rótt ki a bíróság, amellett, hogy arra kötelezte az újságot, szolgáltassa vissza az összes digitális kópiát. A fotók persze addigra már elterjedtek a neten, így Vilmos herceg és neje pár év múlva már másfél millió eurós kártérítést követelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő