Ordibálás, lökdösődés, perek: így harcoltak a sztárok a lesifotósokkal

fashion people Vertical
US actress Jennifer Aniston poses during a photocall ahead of a diner for the launch of a Louis Vuitton leather goods collection in collaboration with US artist Jeff Koons, at the Louvre in Paris on April 11, 2017. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A sztárságnak valószínűleg az a legnagyobb hátulütője, hogy az embernek minden lépésére kíváncsi a közönség, gyakorlatilag sehol sem lehet nyugta a hivatásos és amatőr fotósoktól. A paparazzók gyakran okoznak kellemetlenséget, olykor balesetet is azzal, hogy túl messzire mennek – amit viszont nem minden sztár néz tétlenül, voltak, akik rendesen kiakadtak, mások kampányt indítottak vagy pereltek is néhány fénykép miatt. Többek között Jennifer Aniston, Halle Berry, Jennifer Garner, Kristen Bell, Adele és George Clooney is tudna mesélni, de most megtesszük helyettük.
Vágólapra másolva!

Kristen Bell

A Veronica Mars sztárja – férjével, Dax Sheparddal együtt – a lesifotósok elleni harc egyik apostola, különösen, mióta megszülettek a gyerekei. Ő indította el a No Kids Policy kampányt és az ahhoz kapcsolódó hashtaget, azt szeretné elérni, hogy a celebek gyerekeiről még nyilvános helyen se készülhessenek fotók a szüleik engedélye nélkül.

Kristen Bell Forrás: AFP/2018 Getty Images/Matt Winkelmeyer

A harc egyébként nem eredménytelen, a színésznő az Egyesült Államokban több magazinnál – például a People-nél, az Entertainment Weeklynél vagy a Buzzfeednél – is elérte, hogy gyerekekről ne vásároljanak engedély nélkül készített lesifotókat.

Halle Berry és Jennifer Garner

A két színésznő már Bell előtt megkezdte a ténykedését ugyanazért az ügyért, és 2013-ban sikerült is elfogadtatniuk egy új szenátusi törvényt, ami egyrészt a korábbinál pontosabban meghatározta, hogy a celebekkel szemben mi minősül zaklatásnak, másrészt megemelte a lehetséges büntetést azok számára, akik a sztárok gyerekeit zaklatják.

Jennifer Garner és Halle Berry, köztük Reese Witherspoon Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frederick M. Brown

Berry akkortájt kiadott közleménye szerint neki érzelmi traumát okoztak a túlzottan agresszív fotósok, Garner pedig a gyerekeit féltette attól az élménytől, hogy ordítozó, lökdösődő paparazzók gyűrűjébe kerüljenek.

George Clooney

A világ leghíresebb embereinek egyike, de talán pont ezért kínosan vigyáz a magánéletére is, második feleségével, Amallal közös ikergyerekeit is elzárta a nyilvánosság elől, amíg tudta. Másfél hónappal a születésük után a gyerekekről még mindig nem lehetett fotót látni, amit végül egy francia lap, a Voici fotósa elégelt meg: Clooney Comói-tónál fekvő birtokánál, egy fára felmászva készített néhány képet.

George és Amal Clooney Forrás: AFP/Bertrand Guay

Clooney válaszul nemcsak a fotóst, de a magazint és a képeket birtokló ügynökséget is perrel fenyegette, úgy vélte, ennyit meg kell tennie a gyerekei biztonsága érdekében. Nem ez volt egyébként az első eset, hogy a bírósághoz fordult hasonló miatt, 2009-ben szintén bemászott a birtokára a TMZ munkatársa, aki ráadásul egy 13 éves lányról készített félmeztelen fotókat, amint az a vendégszobák egyikében öltözködött.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk, van még pár sztorink!