Korda György elmondta, min vesztek össze Koós Jánossal

Korda György galéria
Budapest, 2014. október 9. Korda György és Balázs Klári énekel a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának rendezvényén Budapesten, a Sas utcában 2014. október 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Komoly vita persze nem volt, csak zenei véleménykülönbség.
Vágólapra másolva!

„Nem voltunk mindennapi kapcsolatban, pedig egy barátsághoz az kell, hogy összejöjjenek néha. De amikor találkoztunk, éreztem ugyanazt a szeretetet irántam, mint amit én éreztem iránta. Lelki társak voltunk. Ugyanazokat a dolgokat éreztem benne is, hogy a hosszú pálya egy kicsit nyomasztotta. Ott volt a napi forgatagban, és ugyanúgy kellett teljesítenie, mintha fiatal lenne" – mesélte Korda György a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

Korda György és Balázs Klári Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Balázs Klári is emlékezett: „Mindig felment, mindig fent volt. Nem voltak a pályáján hullámvölgyek. Én már negyven éve vagyok a színpadon, és jó volt látni, hogyan szárnyalnak. A legnagyobb díj persze mindig a közönség szeretete. Nála a tehetsége mellé fantasztikus egyéniség és jó humor párosult. Képzett muzsikus volt."

Németh Lehel is szóba került

1960-ban kezdte a pályát Koós, Korda pedig 1958-ban, és akkoriban Németh Lehel volt az egyik legnépszerűbb táncdalénekes. „Mindig fejlődni kell, mert ott az utánpótlás: Korda, Koós" – idézett Korda egy akkori újságcikkből büszkén.

„Ő végig fenn volt a magasságban. A fesztiválokon hallhattam, nagy sikere volt mindig" – mondta Koósról Korda. Utóbbi kedvenc tenorja Franco Corelli volt, de Koós Pavarottiért rajongott, így ebből aztán lett egy vita is.

Koós János táncdalénekes, előadóművész, humorista, színész 2019. március 2-án hunyt el, itt olvashat róla bővebben.