Éheztek, nyomorogtak, majd dúsgazdag világsztárok lettek

2019.02.07. 21:28

Chris Pratt

Forrás: Getty Images

Napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott férfi színésze, a Jurassic World és A galaxis őrzői sztárja sem mindig élt luxusban, bár ő 19 évesen önszántából választott egy szabadabb életet, egy szörfös haverja hívására telepedett le egy időre Hawaii szigetén – egy kisbuszban. Közben a Bubba Gump étteremlánc helyi kirendeltségén pincérkedett, ott figyelt fel rá Rae Dawn Chong rendező, aki aztán neki is adta a főszerepet a Cursed Part 3 című rövid horrofilmben.

Pratt 2014-ben ki is tett a Facebookra egy fotót egykori lakhelyéről, azt írta, a képen épp a kezében tartja annak a filmnek a forgatókönyvet, amely miatt elhagyta Mauit:

Hilary Swank

Forrás: AFP/Robyn Beck

Ma már kétszeres Oscar-díjas színésznőként ismert, gyerekkorában azonban még álmodni sem mert ilyen karrierről, egy lakókocsiparkban nőtt ugyanis fel. Miután a középiskolából kirúgták, az anyjával együtt megcélozta Hollywoodot, Kaliforniában viszont nem volt hol lakniuk – egy ismerős ajánlotta fel nekik eladó házát, amelyben már nem voltak bútorok: éjszaka matracokon aludtak, de nappalra el is kellett tűnniük, hogy a házat zavartalanul meg tudják nézni az érdeklődők.

Steve Harvey

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

Egy tavaly novemberi lista szerint Harvey jelenleg az ötödik legjobban kereső amerikai műsorvezető, az éves bevétele 44 millió dollár körül mozog – volt azonban olyan időszak az életében, amikor a kocsijában aludt, szendvicseken élt, nyilvános vécékben mosakodott, a benzint pedig többször lopta, mint vette. Mindez az után történt, hogy az első stand-upos szereplésével rögtön ötven dollárt keresett, ő pedig azonnal otthagyta biztosítási ügynöki munkáját – csakhogy jó ideig nem kapott másik fellépési lehetőséget.

Jennifer Lopez

Forrás: AFP/Valerie Macon

18 évesen összeveszett az anyjával, mert nem akart főiskolára menni: helyette főállású táncosnak készült, amihez rengeteget kellett gyakorolnia. Le is lépett otthonról, szobát azonban nem tudott bérelni, így rendszeresen a táncstúdióban aludt egy kanapén. A kitartása hamarosan meghozta a gyümölcsét, európai munkát kapott, majd Los Angelesbe költözött, ahol az In Living Color című sorozatban ajánlottak neki szerepet – a többi pedig már, mondhatni, történelem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő