30 milliós, drámai bukás a Legyen Ön is milliomos!-ban

Vágólapra másolva!
A brit Legyen ön is milliomos! legutóbbi adásában nagy drámának lehettek tanúi a nézők, egy versenyző ugyanis 93 ezer fontot, több mint 30 millió forintot bukott, miután a közönségre hallgatott.
Vágólapra másolva!

A Canterburyből származó Oli csúnyán pórul járt a Legyen ön is milliomos! brit kiadásában: nem állt meg 125 ezer fontnál, hanem játszott tovább a 250 ezerért, de egy olyan irodalmi kérdést kapott, amire nem tudta a választ.

Azt kellett volna megmondania, hogy a négy megadott regény közül melyiknek volt a kezdő mondata a képernyőn feltüntetett pár szó, Oli azonban egyik könyvet sem olvasta:

Forrás: ITV

A biztonság kedvéért megfelezte a válaszok számát, így a Suszter, szabó, baka, kém és a Drakula maradt, de ezek között sem tudott dönteni: a közönség segítségét kérte, annak pedig 81 százaléka az előbbi regényre szavazott:

Forrás: ITV

Arra nem számított, hogy a maradék 19 százaléknak lesz igaza, Bram Stoker Drakulá-ja kezdődik az ominózus mondattal: "Május 3., Szász-Besztercén – Május 1-én este 8.35-kor indultam el Münchenből" – olvasható Bartos Tibor fordításában.

Oli így az előzőleg megszerzett 32 ezer fonttal távozott a stúdióból – ha inkább megállt volna, 125 ezerrel lett volna gazdagabb, de így ezt is bukta. Nézze meg, milyen arckifejezéssel szállt ki a székből: